Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

Tinejdžer ispred škole zapalio zastavu BiH

Preporučeno

Policija je privela maloljetnika (16) zbog paljenja zastave BiH u krugu Srednjoškolskog centra 28. juni u Istočnom Novom Sarajevu, pišu Nezavisne.

Ilustracija
Ilustracija

Policija je privela maloljetnika (16) zbog paljenja zastave BiH u krugu Srednjoškolskog centra 28. juni u Istočnom Novom Sarajevu, pišu Nezavisne.

Slučaj je policiji prijavljen u utorak oko 13.20. Iz CJB Istočno Sarajevo navode da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH u čijoj nadležnosti su uništavanje nacionalnih simbola.

Upravo se čita:  Komšinica bračnog para Mujedinović: "Šta se desilo, ne zna niko osim Allaha i njih dvoje"

“Tužilac je dao saglasnost da policijski službenici preduzmu sve mjere i radnje u vezi s utvrđivanjem odgovornosti maloljetnika za krivično djelo uništavanja nacionalnih simbola”, saopšteno je iz policije.

Nakon saslušanja u policiji, šesnaestogodišnjak je pušten da se brani sa slobode i protiv njega je podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog uništavanja nacionalnih simbola.

Prema mišljenju psihologa Aleksandra Milića, neophodno je što prije sankcionisati ovakve postupke i poslati poruku kako se slično ponašanje ne bi proširilo na masu, da ne bismo dobili slučaj poput onog u Hrvatskoj i ustaškog povika “Za dom spremni”.

Upravo se čita:  Poznat identitet žene koju je Refik Mujedinović usmrtio sjekirom pa počinio samoubistvo

“Zato je neophodno preventivno djelovati, te adekvatno sankcionisati ovakvo ponašanje”, rekao je Milić.

(Radiosarajevo.ba)

Izdvajamo

Izdvajamo

Evo koliku ćete kaznu platiti ako u Hrvatskoj ne poštujete razmak između vozila

U hrvatskom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama navodi se razmak između vozila, odnosno navode se i kazne ako...

Još vijesti za vas