Utorak, 14 svibnja, 2024

Ljudska monstruoznost: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve četiri šape

Preporučeno

Iz Udruženja ‘Anđeo Sarajevo’ stigle su stravične slike mrtvog šteneta kojem su iskopane oči i odrezane sve četiri šape. Mrtvo štene pronađeno je u Visokom, pored jednog od lokalnih puteva. Upozaravamo čitaoce da su fotografije koje se nalaze u tekstu izuzetno uznemirujuće

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ
UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Pored jednog od lokalnih puteva u Visokom članica Udruženja “Anđeo Sarajevo” pronašla je mrtvog psa kojem su mu bile iskopane oči i odrezane sve četiri šape. Osoba koja je pronašla štene izrazila je želju da ostane anonimna. Tvrdi da je poseban šok doživjela kada je shvatila da se radi o dvomjesečnom štenetu koje je redovno viđala u svom naselju:

Upravo se čita:  U teškoj nesreći poginuo motociklista Selmir Šahinović (22)

“Mjesto u kojem sam pronašla mrtvog psa se zove Donja Vratnica. Njegovo izmučeno malo tijeo nalazilo se samo nekoliko centimetara od ceste i drugi su ga sigurno vidjeli, ali nisu reagovali… On je bio najveseliji od desetak pasa pored kojih sam svaki dan prolazila, i nikada ja, ili bilo ko od mještana nismo imali probleme s njima. Pa on je bio samo beba, imao je dva mjeseca! Kakvo čudovište je moglo ovako nešto uraditi”.

Upravo se čita:  Zatvoren dio autoceste Lašva - Zenica jug zbog servisiranja tunela 1. mart

psic2

Iz udruženja ‘Anđeo Sarajevo’ izražavaju šokiranost činjenicom da mnogi građani u Bosni i Hercegovini su u stanju ovakve stvari činiti životinjama koje nisu ni krive ni dužne što su se našle na ulicama:

“Problem moramo rješavati sukladno postojećem Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, a ne na ovakav montrozan način. Nažalost, u BiH niti jedan slučaj zlostavljanja i ubijanja životinja nije zakonski procesuiran i pored kršenja krivičnog zakona FBIH i Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja iz 2009. godine. Rješenje problema da, ubijanje životinja ne”, navodi se iz ovog Udruženja.

Upravo se čita:  Nacrti dva važna zakona povučeni s dnevnog reda Vijeća ministara BiH

psic3

Izvor: Depo.ba

Izdvajamo

Izdvajamo

Federacija se zadužila za skoro 30 miliona KM

Federacija BiH danas se zadužila za nešto manje od 30 miliona maraka emisijom trezorskih zapisa. Emisija je obavljena putem...

Još vijesti za vas