Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Zatvoren dio autoceste Lašva – Zenica jug zbog servisiranja tunela 1. mart

Preporučeno

Zbog redovnog servisiranja tunela 1. mart, na autocesti A-1 je zatvoren dio ceste u smjeru Lašva- Zenica jug, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoceste.

Na magistralnom putu Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Odvijaju se radovi na deminiranju terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, dionica Malezijski put, zbog čega će od osam do 16 sati dolaziti do polusatnih obustava saobraćaja.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Lašva, zbog čega će vozila svakog dana osim nedjelje od sedam do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Upravo se čita:  Grupa meteorologa upozorava: Ne rasipajte vodu, Bosni i Hercegovini prijeti suša

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani – Bosanska Krupa, Tarčin – Konjic, Jelah – Doboj, Dobro Polje – Miljevina, Jablanica – Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina – Rača, Čevljanovići – Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Upravo se čita:  Ponoćni haos u bh. gradu: Potuklo se devet osoba, 45-godišnjak zadobio životno ugrožavajuće povrede, polupana i tri vozila

Večeras od 19 do sutra ujutro do pet sati na relaciji Svilaj – Odžak – Karuše – Zenica (autoput) – Tarčin – Ivan sedlo kretat će se vangabaritni prevoz (tri vozila u konvoju).

BIHAMK moli vozače koji imaju namjeru kretati na toj relaciji u pomenutom terminu da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Upravo se čita:  Počast i cvijeće za žrtve genocida - Porodice pored tabuta, sve je spremno za dženazu

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Iz kiseljačkog JP “Vodovod i kanalizacija” jutros, je saopćena informacija o redukciji vodosnabdijevanja na određenim područjima. Iz ViK-a Kiseljak je...

Još vijesti za vas