Srijeda, 15 svibnja, 2024

ER za rukometaše: Hrvati ostali bez medalje

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli osvojiti bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se danas završava u Danskoj. U utakmici za treće mjesto bolja je bila Španija rezultatom 29-28.

Hrvatski reprezentativci nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz Srbije od prije dvije godine, kada su u utakmici za treće mjesto bili bolji upravo od aktuelnog svjetskog prvaka. Ovoga je puta Španija ostala svježija nakon poraza u polufinalu, te je sasvim zasluženo osvojila svoju petu medalju s evropskih prvenstava, drugu bronzanu (tri srebra).

Hrvatska je povela samo na početku utakmice s 1-0 i 5-4, ali nakon toga je Španija bila dominantnija i skoro uvijek s pogotkom, dva ili tri u prednosti. “Kauboji” su uspjeli poravnati samo na 12-12, ali od tada se nijednom nisu približili na manje od pogotka zaostatka.

Imali su doduše veliku priliku za to, pa možda čak i za pobjedu, tri minute prije kraja kada je Domagoj Duvnjak izborio isključenje Cristiana Ugaldea, ali 20-ak sekundi kasnije Denis Buntić i Ivan Slišković se nisu razumijeli, izgubili su loptu, a Hrvatska je propustila priliku poravnati rezultat. Minutu kasnije Jorge Maqueda zabija u situaciji s igračem manje i tu je priči, minutu i pol prije kraja, bio kraj.

Duvnjak je uspio brzo smanjiti, ali potom je u odbrani zaradio dvije minute isključenja. Joan Canellas je postigao posljednji pogodak za Španiju na susretu za nedostižnih 29-27.

Upravo je Canellas, baš kao i naš Duvnjak, bio najefikasniji strijelac susreta s osam pogodaka.

U finalu, od 17.30 sati, igrat će Francuska i aktuelni prvak, te ujedno i domaćin Danska.

EP rukometaša, za 3. mjesto:

Španjolska – Hrvatska 29-28

(Sport.ba)

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas