Srijeda, 15 svibnja, 2024

Trajković i Velić pomoćnici selektora košarkaške reprezentacije BiH

Preporučeno

Duško Ivanović
Duško Ivanović

Nenad Trajković i Ivan Velić izabrani su za pomoćnike selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Ivanovića.

Trajković je poznato ime u svijetu košarke, a u karijeri je trenirao vrhunske NBA i evropske igrače, prenosi internet portal Košarkaškog saveza BiH.

Dugo je bio pomoćni trener Partizana, vodio je Borac iz Čačka, Slogu iz Kraljeva. Bio je trener i Banjalučke pivare u sezoni 2003./2004., kada je taj tim iz Banjr Luke igrao ABA ligu. Ostavio je trag i u NBA ligi. U sezoni 2010./2011. bio je pomoćnik treneru Phoenix Sansa Alvinu Gentryu. Također bio je i skaut Cleveland Cavaliersa 2005. godine.

U madridskom Realu je radio s Božidarom Maljkovićem na razvoju mladih igrača. Bio je trener Krke iz Novog Mesta i belgijskog Pepinstera, selektor latvijske reprezentacije s kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljsku 2009 te selektor Irana.

Četrdesetdvogodišnji Ivan Velić trofejni je trener višestrukog prvaka BiH, Širokog. U periodu od 2009. do 2012. godine osvojio je tri naslova prvaka, te u istom periodu dva Kupa na klupi hercegovačkog tima.

Nakon što je napustio Široki sredinom prošle sezone, trenirao je Jolly iz Šibenika, a i ovu sezonu je počeo na klupi tog tima. Sredinom sezone ga je napustio i vratio se na klupu Širokog.

Velić je i kao igrač nastupao u dresu reprezentacije BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas