Srijeda, 8 svibnja, 2024

U akciji „Plamen“ SIPA uhapsila jednu osobu zbog trgovine ljudima

Preporučeno

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su u operativnoj akciji „Plamen“, na području Zenice slobode lišili osobu inicijala M.Č., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organiziranog kriminala, u vezi sa krivičnim djelom trgovine ljudima.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi objekata na ukupno tri lokacije na području općine Zenica, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: mobilni telefoni sa SIM karticama, lični dokumenti (lična karta, zdravstvena knjižica i dr.) koji pripadaju maloljetnoj ženskoj osobi- žrtvi trgovine ljudima, veća količina prezervativa (oko 400 komada) i drugo.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Objavljen snimak: Muškarac ispred džamije ukrao cipele. Poznajete li ga?

Imam sarajevske Ferhadija džamije Muhamed ef. Velić objavio je na društvenim mrežama snimak gdje se vidi krađa cipela ispred...

Još vijesti za vas