Subota, 20 srpnja, 2024

Aco Petrović objavio kompletan spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Sloveniji

Preporučeno

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Aco Petrović objavio je prošireni spisak košarkaša na koje računa u pripremama za Evropsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji od 4. do 22. septembra.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Na spisku se nalaze Filip Adamović, Armin Avdibegović, Nemanja Gordić, Adnan Pašalić, Zack Wright, Nedim Buza, Nihad Đedović, Miralem Halilović, Ante Mašić, Nemanja Mitrović, Dalibor Peršić, Marko Šutalo, Adin Vrabac, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Ognjen Kuzmić, Jusuf Nurkić, Alen Omić, Boris Savović, Nedžad Sinanović, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović i Mirza Teletović.

Petrović je kazao kako su u pregovorima sa još jednim košarkašem, koji bi trebao biti 24. igrač na spisku, a kojeg je nazvao džokerom.

Operacija “Eurobasket u Sloveniji” zvanično počinje 18. jula, za kada je zakazano okupljanje reprezentativaca u Sarajevu. U glavnom gradu BiH će boraviti sedam dana prije odlaska na pripreme u Kranjsku Goru u Sloveniji.

Prije samog početka prvenstva, košarkaški Zmajevi će odigrati nekoliko jakih pripremnih utakmica u Sloveniji protiv domaćeg tima, Gruzije i Rusije. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Sarajevo, odakle će otići na turnir u Njemačku, gdje će odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Makedonije i domaćina Njemačke.

 

(Bh-index/klix)

 

 

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas