Utorak, 25 lipnja, 2024

Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: “Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene”

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Naglasio je da će nakon potpunog oporavka rado nastaviti svoje zadatke sa istom strašću kao i prije.

Adis Ahmetović (31), član njemačkog Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine, podijelio je potresne vijesti. Njemu je, naime, dijagnostifikovan rak, koji je, srećom, izlječiv.

– Ja sam socijaldemokrata sa velikim uvjerenjem. Svoj posao obavljam kao kopredsjedavajući Hanoverskog SPD-a sa puno strasti i posvećenosti, a od septembra 2021. godine, kao direktno izabrani član Bundestaga – započeo je Ahmetović emotivnu ispovijest u kojoj je pratitelje obavijestio da je bolestan.

Upravo se čita:  Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije

Dijagnostikovan mu je rak.

– Iako je ovaj nalaz jako pogodio moju porodicu i mene, pozitivna poruka ljekara je da je rak izlječiv. Iz tog razloga ću se podvrgnuti odgovarajućem tretmanu koji će zahtijevati odmor i snagu. Poslije intenzivnih razgovora sa ljekarima, veoma sam uvjeren da ću ponovo ozdraviti – istaknuo je.

Upravo se čita:  Dejanu iz BiH se sudi za ubistvo bivše djevojke: Motiv je velika suma novca, za tijelom se još traga

Naglasio je da će nakon potpunog oporavka rado nastaviti svoje zadatke sa istom strašću kao i prije.

– U međuvremenu ću biti malo tiši. Moje kancelarije u Hanoveru i Berlinu će nastaviti da se brinu o vašim brigama i dostupne su vam u bilo kom trenutku – poručio je njemačkim građanima, dodajući da se raduje što skorijem ponovnom viđenju.

Upravo se čita:  Užas u Njemačkoj: Tinejdžerica iz Bosne i Hercegovine oteta i silovana, policija traga za dvojicom muškaraca

Podsjetimo, Ahmetović je desna ruka premijera pokrajine Niedersachsen. U svom radu u Njemačkoj itetkako je fokusiran i na BiH, kao i na Zapadni Balkan.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas