Subota, 2 ožujka, 2024

Advokati Enise Klepo uložili žalbu na osuđujući dio presude Amiru Džafiću

Preporučeno

Džafić je optužen nakon što je 1.avgusta prošle godine brutalno pretukao Enisu Klepo, svoju tadašnju uposlenicu, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka.

Nakon što su iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili da će uložiti žalbu na presudu Općinskog suda u Konjicu izrečenu Amiru Džafiću (44) i to zbog odluke o kazni, to su već učinili punomoćnici oštećene Enise Klepo (28).

Konkretno, kako nam je potvrđeno iz Advokatskog ureda „Dalipagić-Crnjac“, žalba je uložena na osuđujući dio presude kojim je oštećena Klepo upućena na to da imovinsko-pravni zahtjev ostvari u parničnom postupku.

Upravo se čita:  Uspješno okončana potraga na Trebeviću: Otac i sin pronađeni živi i zdravi

– Mišljenja smo da je Sud i u kaznenom predmetu mogao odlučiti o imovinskom zahtjevu oštećene, jer je imao dovoljno dokaza da odluči o tome. Smatramo da je Sud imao opredijeljeni imovinsko-pravni zahtjev, medicinsko vještačenje, dokumentaciju i fotografije koje su pokazivale unakaženost oštećene – kazali su nam iz ovog Advokatskog ureda.

Podsjetimo, presudom Općinskog suda u Konjicu, Džafić je zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda ozljeda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH, na štetu Klepo, osuđen, nepravomoćno, na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.

Upravo se čita:  Zbog Sanina Muse i najavljenog defilea u Brčkom, u toku policijska akcija "Ljevak" koju provodi MUP RS-a

Džafić je optužen nakon što je 1.avgusta prošle godine brutalno pretukao Enisu Klepo, svoju tadašnju uposlenicu, koja je u hotelu „Jablanica“ radila kao recepcionerka.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas