Petak, 1 prosinca, 2023

Akcija “Polo”: Uhapšene tri osobe, oduzeta marihuana, kokain, hašiš i 60.000 KM

Preporučeno

Banjalučka policija je u okviru akcije kodnog naziva “Polo” uhapsila tri osobe M. Đ., J. T. i B. T. svi iz Banje Luke, a zaplijenjena je veća količina marihuane, zatim hašiš, kokain, te oko 60.000 KM.

Osumnjičeni M. Đ. i J. T. terete se za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, a B. T. za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

U toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičeni, a aktivnosti su još u toku.

– Pronađeno je i oduzeto ukupno oko 1.230 grama marihuane, oko 550 grama smeđeg hašiša, oko 45 grama kokaina, novac u iznosu od oko 60.000 КM, kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela – saopćeno je iz policije.

Upravo se čita:  Zvanično: Odluka o poništenju doktorata Sebije Izetbegović ide u Službene novine!

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo