Srijeda, 22 svibnja, 2024

“Ali, lepo sam prokuvao eurokrem s deponije, a kantice sam pažljivo prao”

Preporučeno

Josif K. (50) iz Vršca u Srbiji, koji je uhapšen jer je od čokolade s deponije pravio eurokrem i prodavao ga na ulici, u policiji je priznao zločin.

Eurokrem2“Priznajem da sam uzimao čokoladni otpad s deponije i da sam od toga pravio “eurokrem”. To sam radio kako bih zaradio novac. Siguran sam da je taj krem bio ispravan jer sam ga ja prokuvavao, a prije pakovanja sam pažljivo prao kantice.”

Ovo je u policiji izjavio Josif K. (50), koji je uhapšen zbog sumnje da je od čokolade bačene na gradsku deponiju u Vršcu pravio i preprodavao “eurokrem”.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Prema riječima “Kurirovog” sagovornika bliskog istrazi, Josif K. bio je potpuno miran na saslušanju.

“Nije odavao znake nervoze. Bio je svestan da je uhvaćen na delu i da nema kud. Zasad se njemu na teret stavlja krivično delo nedozvoljene trgovine”, kaže ovaj izvor i dodaje da osumnjičenom neće biti određen pritvor jer se protiv njega vodi skraćeni postupak.

Da su od Josifa K. kupili “eurokrem” i da su ga kasnije prodavali potvrdili su i trojica svjedoka.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

U vršačkom tužilaštvu kažu da su uzorci “eurokrema” poslati na ispitivanje i da se čekaju rezultati kako bi se vidjelo da li će se okrivljenom još neko krivično delo staviti na teret.

“Tek nakon detaljnih analiza i kada se utvrdi da li je “eurokrem” bio bakteriološki ispravan ili ne, videćemo za šta će biti optužen okrivljeni. Ukoliko se pokaže da krem u sebi ima nedozvoljenih materija, sigurno da će se okrivljenom na teret staviti krivično djelo stavljanja u promet štetnih namirnica”, kažu u tužilaštvu za “Kurir”.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Kako se nezvanično saznaje, ovo nije prvi slučaj da se s vršačkog otpada kradu restlovi koje je tu odlagala fabrika “Svislajon”.

“Ranije smo imali saznanja da se i keks uzima s te deponije i da se prodaje po Vršcu. Međutim, nije bilo dovoljno dokaza da se neko procesuira”, kaže izvor blizak policiji.

(Kurir)

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas