Subota, 10 lipnja, 2023

“Ali, lepo sam prokuvao eurokrem s deponije, a kantice sam pažljivo prao”

Nemojte propustiti

Josif K. (50) iz Vršca u Srbiji, koji je uhapšen jer je od čokolade s deponije pravio eurokrem i prodavao ga na ulici, u policiji je priznao zločin.

Eurokrem2“Priznajem da sam uzimao čokoladni otpad s deponije i da sam od toga pravio “eurokrem”. To sam radio kako bih zaradio novac. Siguran sam da je taj krem bio ispravan jer sam ga ja prokuvavao, a prije pakovanja sam pažljivo prao kantice.”

Ovo je u policiji izjavio Josif K. (50), koji je uhapšen zbog sumnje da je od čokolade bačene na gradsku deponiju u Vršcu pravio i preprodavao “eurokrem”.

Upravo se čita:  Dobio kaznu od 12.000 eura u Hrvatskoj zbog "domišljatosti": Carina objavila detalje

Prema riječima “Kurirovog” sagovornika bliskog istrazi, Josif K. bio je potpuno miran na saslušanju.

“Nije odavao znake nervoze. Bio je svestan da je uhvaćen na delu i da nema kud. Zasad se njemu na teret stavlja krivično delo nedozvoljene trgovine”, kaže ovaj izvor i dodaje da osumnjičenom neće biti određen pritvor jer se protiv njega vodi skraćeni postupak.

Da su od Josifa K. kupili “eurokrem” i da su ga kasnije prodavali potvrdili su i trojica svjedoka.

Upravo se čita:  Dvoje ljudi u Dubrovniku ‘zaradilo’ je kaznu zbog oskudne odjeće koju su nosili po gradu

U vršačkom tužilaštvu kažu da su uzorci “eurokrema” poslati na ispitivanje i da se čekaju rezultati kako bi se vidjelo da li će se okrivljenom još neko krivično delo staviti na teret.

“Tek nakon detaljnih analiza i kada se utvrdi da li je “eurokrem” bio bakteriološki ispravan ili ne, videćemo za šta će biti optužen okrivljeni. Ukoliko se pokaže da krem u sebi ima nedozvoljenih materija, sigurno da će se okrivljenom na teret staviti krivično djelo stavljanja u promet štetnih namirnica”, kažu u tužilaštvu za “Kurir”.

Upravo se čita:  Nova odluka gradonačelnika Dubrovnika: Turisti ne smiju vući kofere - moraju ih nositi!

Kako se nezvanično saznaje, ovo nije prvi slučaj da se s vršačkog otpada kradu restlovi koje je tu odlagala fabrika “Svislajon”.

“Ranije smo imali saznanja da se i keks uzima s te deponije i da se prodaje po Vršcu. Međutim, nije bilo dovoljno dokaza da se neko procesuira”, kaže izvor blizak policiji.

(Kurir)

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo