Srijeda, 19 lipnja, 2024

Alija Tabaković: Mirsad je bivši logoraš, ima pravo da ga bude strah i da im ne vjeruje

Preporučeno

– Kako god i šta god da je uradio Mirsad, neka svi znaju da Bošnjaci nakon genocida imaju pravo da ne vjeruju i trebaju da budu oprezni – poručio je Tabaković

Predsjednik Kluba Bošnjaka u NSRS Alija Tabaković oglasio se nakon što su Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Upravo se čita:  Neobičan let aviona na nebu iznad BiH izazvao brojne reakcije: "Kao kad majstori kad postavljaju podno grijanje"

On je na Facebooku iznio oštru kritiku povodom još jednog napada na povaratnike.

“Mirsad Omerović iz Srebrenice je prva žrtva nacionalističog ratnohuškačkog orgijanja 11. jula 2023. godine u Srebrenici od strane Srpske pravoslavne crkve u Srebrenici.

Mirsad Omerović je u julu 1995. godine kada su srpska vojska i policija započeli i provodili genocid nad Bošnjacima odveden u logor u Šljivovicu u Srbiji gdje je proveo 8 mjeseci. Mirsada je sinoć privela policija i zadržala u policijskoj stanici u Srebrenici zbog iskazivanja svoga straha i negodovanja na dešavanja u i oko crkve 11. jula.

Upravo se čita:  Pretresaju se kuća i vikendica FUP-ovca Zorana Čegara, poznato je za šta se sumnjiči

Kako god i šta god da je uradio Mirsad, neka svi znaju da Bošnjaci nakon genocida imaju pravo da ne vjeruju i trebaju da budu oprezni. Učinit ćemo sve da pomognemo Mirsad i njegovoj porodici.

Adisa Omerović i Mirsad su čestita i vrijedna bošnjačka porodica.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas