Nedjelja, 1 listopada, 2023

Alija Tabaković: Mirsad je bivši logoraš, ima pravo da ga bude strah i da im ne vjeruje

Preporučeno

– Kako god i šta god da je uradio Mirsad, neka svi znaju da Bošnjaci nakon genocida imaju pravo da ne vjeruju i trebaju da budu oprezni – poručio je Tabaković

Predsjednik Kluba Bošnjaka u NSRS Alija Tabaković oglasio se nakon što su Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Upravo se čita:  Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

On je na Facebooku iznio oštru kritiku povodom još jednog napada na povaratnike.

“Mirsad Omerović iz Srebrenice je prva žrtva nacionalističog ratnohuškačkog orgijanja 11. jula 2023. godine u Srebrenici od strane Srpske pravoslavne crkve u Srebrenici.

Mirsad Omerović je u julu 1995. godine kada su srpska vojska i policija započeli i provodili genocid nad Bošnjacima odveden u logor u Šljivovicu u Srbiji gdje je proveo 8 mjeseci. Mirsada je sinoć privela policija i zadržala u policijskoj stanici u Srebrenici zbog iskazivanja svoga straha i negodovanja na dešavanja u i oko crkve 11. jula.

Upravo se čita:  Aida koju je ubio Mersud na radnom mjestu, samo nekoliko sati prije užasa objavila 'selfie' uz pjesmu: "Naša ljubav biće priča koju priča cijeli grad…"

Kako god i šta god da je uradio Mirsad, neka svi znaju da Bošnjaci nakon genocida imaju pravo da ne vjeruju i trebaju da budu oprezni. Učinit ćemo sve da pomognemo Mirsad i njegovoj porodici.

Adisa Omerović i Mirsad su čestita i vrijedna bošnjačka porodica.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo