Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Alisi Ramić uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, služit će je u Tuzli

Preporučeno

Iz Suda su kazali da do ovog trenutka, Ramić nije podnijela molbu za odgodu izdržavanja kazne.

Alisi Ramić uručen je uputni akt za izdržavanje kazne. Ona je osuđena da je u slučaju Dženana Memića dala lažni iskaz te je osuđena na dvije i po godine zatvora. Kaznbu će služiti u zatvoru u Tuzli koji ima i ženski odjel.

Ova informacija potvrđena je iz Suda Bosne i Hercegovine piše Klix.ba. Kazali su nam da, do ovog trenutka, Ramić nije podnijela molbu za odgodu izdržavanja kazne.

Upravo se čita:  Dragičević kod Hadžifejzovića otkrio ime: On je ubio mog sina!

Podsjetimo, u istom predmetu oslobođeni su njen otac Zijad Mutap, policajci Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner hotela Crystal Muamer Ožegović.

Apelaciono odjeljenje Suda BiH je, čitajući obrazloženje presude po kojoj je Ramić dobila dvije i pol godine, navelo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom. Alisa Ramić od početka predmeta tvrdi da ima amneziju i da se ne sjeća šta se dogodilo u noći kada je mladić Dženan Memić stradao. Tokom suđenja utvrđeno je da nije imala amneziju.

Upravo se čita:  Kalesija bogatija za tri doktora medicine: U samo deset dana diplomirale Alisa, Lejla i Nerma

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine trenutno provodi istragu za ubustvo Dženana Memića kojom je obuhvaćeno više osoba.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas