Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Alma Destanović ide u kućni pritvor, puštena iz KPZ Zenica

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Hadžibajrić i Destanović su lišeni slobode u okviru akcije “Start”, a osim njih su lišeni slobode i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik te Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Alma Destanović, sekretarica Općina Stari Grad, koja je prije nekoliko mjeseci lišena slobode u akciji “Start” zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, sada već bivšim načelnikom ove općine, puštena je iz KPZ Zenica na slobodu.

Destanović je određen kućni pritvor jer je uvažena žalba njenih advokata na odluku Tužilaštva KS da joj se produži pritvor za tri mjeseca, javlja Avaz.

Upravo se čita:  Pripadnica Oružanih snaga BiH zbog hidžaba mora napustiti posao: "Dovedena sam u situaciju da biram"

Podsjetimo, Hadžibajrić i Destanović su lišeni slobode u okviru akcije “Start”, a osim njih su lišeni slobode i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik te Mehmed Dedić i Emina Rogo. Karišik i Seid su u pritvoru u Vojkovićima.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Destanović je u pritvoru provela skoro četiri mjeseca. Određena joj je zabrana obavljanja poslovne aktivnosti.

Izdvajamo

Izdvajamo

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom...

Još vijesti za vas