Nedjelja, 1 listopada, 2023

Alma Destanović ide u kućni pritvor, puštena iz KPZ Zenica

Autor:Avaz.ba

Hadžibajrić i Destanović su lišeni slobode u okviru akcije “Start”, a osim njih su lišeni slobode i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik te Mehmed Dedić i Emina Rogo.

Preporučeno

Alma Destanović, sekretarica Općina Stari Grad, koja je prije nekoliko mjeseci lišena slobode u akciji “Start” zajedno sa Ibrahimom Hadžibajrićem, sada već bivšim načelnikom ove općine, puštena je iz KPZ Zenica na slobodu.

Destanović je određen kućni pritvor jer je uvažena žalba njenih advokata na odluku Tužilaštva KS da joj se produži pritvor za tri mjeseca, javlja Avaz.

Upravo se čita:  Sladić objavom zabrinuo bh. građane: Šta nam se to sprema?

Podsjetimo, Hadžibajrić i Destanović su lišeni slobode u okviru akcije “Start”, a osim njih su lišeni slobode i Hadžibajrićev sin Seid, Elmedin Karišik te Mehmed Dedić i Emina Rogo. Karišik i Seid su u pritvoru u Vojkovićima.

Tužilaštvo ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Destanović je u pritvoru provela skoro četiri mjeseca. Određena joj je zabrana obavljanja poslovne aktivnosti.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo