Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Almasa o životu u Njemačkoj: Ostat ću ovdje. Evo što me posebno oduševilo

Preporučeno

Almasu na TikToku prati više od 50.000 ljudi. U opisu profila joj piše da je medicinska sestra i majka troje djece.

Bosanka Almasa Jahijagić koja živi u Njemačkoj u videu na TikToku ispričala je svoje iskustvo s tamošnjim životom. Izdvojila je jedan komentar koji joj je napisao jedan pratitelj.

“U Njemačkoj si vječiti podstanar. Ne možeš ništa ostvariti, to je jedina istina”, piše. Almasa kaže da se s tom tvrdnjom baš i ne slaže.

“Pa, ne bih baš tako rekla. Da, podstanar sam, ali poznajem dosta ljudi koji su iz našeg kraja i imaju jednu ili više nekretnina. Jesu li kuće, ili su stanovi, ali imaju više nekretnina”, ispričala je.

Upravo se čita:  Suprug Šejle Zonić o uvredama na njen račun: Mnogi vide samo mržnju, bavite se realnim problemima

“Ono čime sam ovdje oduševljena je to da ako si dobar radnik i ako želiš napredovati u bilo kojem polju, daju ti priliku, a uz to ćeš biti i adekvatno plaćen, a ako ne radiš, država se brine za tebe, stan ti je plaćen. Nisu to basnoslovni prihodi, nemojmo se lagati, niko vam sada ne daje milione i milijarde da ih trošite, ali vam osiguraju. Ne morate brinuti o osnovama”, dodala je.

Upravo se čita:  Oglasio se Duško Tošić nakon skandala o kojem je brujao region: Nisam je pipnuo, namjestila mi je

“Tako da, radije ću ostati ovdje”, zaključila je Almasa.

Inače, Almasu na TikToku prati više od 50.000 ljudi. U opisu profila joj piše da je medicinska sestra i majka troje djece.

@allmmaassaa Antwort auf @mominik #nebimogli #moglibi #balkan #jakazena #balkantiktok #tiktok #dijaspora ♬ Originalton – Almasa Jahijagic ??

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas