Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Almasa o životu u Njemačkoj: Ostat ću ovdje. Evo što me posebno oduševilo

Almasu na TikToku prati više od 50.000 ljudi. U opisu profila joj piše da je medicinska sestra i majka troje djece.

Preporučeno

Bosanka Almasa Jahijagić koja živi u Njemačkoj u videu na TikToku ispričala je svoje iskustvo s tamošnjim životom. Izdvojila je jedan komentar koji joj je napisao jedan pratitelj.

“U Njemačkoj si vječiti podstanar. Ne možeš ništa ostvariti, to je jedina istina”, piše. Almasa kaže da se s tom tvrdnjom baš i ne slaže.

“Pa, ne bih baš tako rekla. Da, podstanar sam, ali poznajem dosta ljudi koji su iz našeg kraja i imaju jednu ili više nekretnina. Jesu li kuće, ili su stanovi, ali imaju više nekretnina”, ispričala je.

Upravo se čita:  "Stavit ću pušku i otići u grad, neka me hapse": Faćo uhapšen jer je prijetio sarajevskom sudiji

“Ono čime sam ovdje oduševljena je to da ako si dobar radnik i ako želiš napredovati u bilo kojem polju, daju ti priliku, a uz to ćeš biti i adekvatno plaćen, a ako ne radiš, država se brine za tebe, stan ti je plaćen. Nisu to basnoslovni prihodi, nemojmo se lagati, niko vam sada ne daje milione i milijarde da ih trošite, ali vam osiguraju. Ne morate brinuti o osnovama”, dodala je.

Upravo se čita:  Miss Hrvatske odgovorila na kritike onih koji je prozivaju jer dolazi iz BiH

“Tako da, radije ću ostati ovdje”, zaključila je Almasa.

Inače, Almasu na TikToku prati više od 50.000 ljudi. U opisu profila joj piše da je medicinska sestra i majka troje djece.

@allmmaassaa Antwort auf @mominik #nebimogli #moglibi #balkan #jakazena #balkantiktok #tiktok #dijaspora ♬ Originalton – Almasa Jahijagic 😜🫡

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo