Petak, 1 prosinca, 2023

Almiru iz Srebrenika ne daju da zdravstveno osigura bebu od 23 dana: “Četiri dana sam ganjao papire i ništa”

"Moja curica ima rodni list, državljanstvo ove zemlje, a rodila se i nema pravo na ništa. Izgubio sam sva prava na birou jer se u koroni nisam javio u roku od 7 dana."

Preporučeno

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Almir Šestan iz Srebrenika koji tvrdi da mu nadležne osobe iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne da da tek rođenoj bebi izvadi zdravstveno osiguranje na koje ima pravo kao i svaki građanin Bosne i Hercegovine.

Kako Almir tvrdi, problem mu pravi socijalna radnica R. M. koja ga danima zavlači. Almir živi u vanbračnoj zajednici sa svojom suprugom, nije zaposlen kao ni njegova supruga.

Upravo se čita:  OSCE poziva na hitnu akciju za iskorjenjivanje nasilja nad ženama i djevojčicama

Po zanimanju je majstor koji radi na dnevnicu kako bi prehranio svoju porodicu.

Almir kaže da nadležne institucije iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne žele da osiguraju bebu, pa ni da on plati osiguranje.

“Sve preglede i vakcine za bebu moram plaćati. Moja curica ima rodni list, državljanstvo ove zemlje, a rodila se i nema pravo na ništa. Izgubio sam sva prava na birou jer se u koroni nisam javio u roku od 7 dana. Završio u karanteni, platio kaznu od 527 KM. Možda je najbolje da tražim azil za moju suprugu i moje dijete jer ovdje gdje god da se pojavim sam građanin drugog reda. Nemam nikakvih prava.” – tvrdi Almir Šestan za portal Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Porodica iz Brčkog donirala 110.000 eura za gradnju džamije u Austriji

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo