Utorak, 18 lipnja, 2024

Almiru iz Srebrenika ne daju da zdravstveno osigura bebu od 23 dana: “Četiri dana sam ganjao papire i ništa”

Preporučeno

"Moja curica ima rodni list, državljanstvo ove zemlje, a rodila se i nema pravo na ništa. Izgubio sam sva prava na birou jer se u koroni nisam javio u roku od 7 dana."

Redakciji portala Crna-Hronika javio se Almir Šestan iz Srebrenika koji tvrdi da mu nadležne osobe iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne da da tek rođenoj bebi izvadi zdravstveno osiguranje na koje ima pravo kao i svaki građanin Bosne i Hercegovine.

Kako Almir tvrdi, problem mu pravi socijalna radnica R. M. koja ga danima zavlači. Almir živi u vanbračnoj zajednici sa svojom suprugom, nije zaposlen kao ni njegova supruga.

Upravo se čita:  Šta se dešava u sarajvskom naselju Otoka? Helikopter, pucnjevi, specijalci... Ramo Isak je otkrio o čemu se radi

Po zanimanju je majstor koji radi na dnevnicu kako bi prehranio svoju porodicu.

Almir kaže da nadležne institucije iz Centra za socijalnu skrb u Srebreniku ne žele da osiguraju bebu, pa ni da on plati osiguranje.

“Sve preglede i vakcine za bebu moram plaćati. Moja curica ima rodni list, državljanstvo ove zemlje, a rodila se i nema pravo na ništa. Izgubio sam sva prava na birou jer se u koroni nisam javio u roku od 7 dana. Završio u karanteni, platio kaznu od 527 KM. Možda je najbolje da tražim azil za moju suprugu i moje dijete jer ovdje gdje god da se pojavim sam građanin drugog reda. Nemam nikakvih prava.” – tvrdi Almir Šestan za portal Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Uhapšene dvije osobe zbog krađe teleta i janjadi

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas