Nedjelja, 1 listopada, 2023

Amanpour konačno preuzela priznanje ‘Počasni građanin Sarajeva’, Karić je dočekala u Vijećnici

Autor:Patria

Amanpour je svojim izvještavanjem iz Sarajeva tokom opsade bila glas napadnutih građana od kojih su mnogi izgubili život.

Preporučeno

Christiane Amanpour, čuvena CNN-ova ratna reporterka, od gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić danas je dobila plaketu “Počasnog građanina Sarajeva” koja joj je dodijeljena 2000. godine, ali nije bilo prilike i da joj se uruči. Nakon ratnih godina, Amanpour je prvi put došla u Sarajevo gdje je prisustvovali otvaranju 29. Sarajevo Fim Festivala na kojem je prikazan film ‘Kiss the future’ u kojem se pojavljuje. Danas joj je u Gradskoj upravi gradonačelnica Karić koja se sinoć zbog tragedije u Gradačcu nije pojavila na crvenom tepihu uručila priznanje.

Upravo se čita:  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, vratio se u BiH, određen mu kućni pritvor

Amanpour je svojim izvještavanjem iz Sarajeva tokom opsade bila glas napadnutih građana od kojih su mnogi izgubili život.

“Sretna sam što mogu uživati ​​u posebnom Sarajevo Film Festivalu s Bonom, redateljem Nenadom Čičinom-Šainom, muzičarima Enesom Zlatarom i Ginom Jevđevićem, glumačkom ekipom ‘Kiss the Future’, o snazi ​​muzike u ratu”, objavila je Amanpour na svom Twitter profilu uz fotografiju sa crvenog tepiha koja je nastala tokom sinoćnjeg otvaranja 29. Sarajevo Film Festivala.

Upravo se čita:  Užas u dvorištu osnovne škole u Tuzli: Narkoman pretukao djeda koji je došao po unuka

Gradonačelnica Karić kazala je kako je veoma ponosna što Amanpour izdvojila vrijeme i došla u gradsku kuću Sarajeva.

“Sarajevo ima prijatelje širom svijeta, posebno su nam dragi i važni oni koji su bili uz nas kada je bilo najteže. Amanpour je jedna od njih. Danas sam imala tu čast da joj uručim priznanje grada Sarajevo. Ona je počasni građanin Sarajeva i to priznanje je dobila 2000. i do sada nismo imali priliku da joj lično uručimo. Od danas zvanično možemo reći da je Amanpour u potpunosti naša Sarajka”, kazala je Karić za N1.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo