Nedjelja, 21 travnja, 2024

Amer Jerlagić: Hljeb od jučer!

Preporučeno

amer jerlagic

Ne znaju da građani kupuju hljeb od jučer, jer je pola marke, da je ovo postala ”kontejner” država, na šta smo upozoravali bezbroj puta. Lakše im je preko medija poručivati šta su u proteklom periodu ”uradili”, negoli čuti otvorenu kritiku građana i biti izviždani na plenumima, izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Amer Jerlagić, predsjednik Stranke za BiH.

• Više od dvije sedmice ljudi su na ulicama, a političari im objašnjavaju kako nisu patriote. Šta se dešava?

– Bojim se da niko, a posebno oni kojima je to u opisu posla, u ovom momentu ne zna tačno šta se dešava. Jedno je sigurno, opravdana radnička nezadovoljstva pretvorena su u destabilizaciju BiH. Ukradena je ideja radničkih protesta i pretvorena u nešto sasvim drugo. Sva dešavanja možemo posmatrati u dva dijela, opravdani protesti radnika protiv loše vlasti i dobro isplanirano huligansko paljenje institucija BiH. Ovdje se ne radi o spontanosti, nego detaljno razrađenoj akciji.

• Strane diplomate govore da političari moraju uvažiti glas naroda, neki od njih viđeni su i na plenumima, no niti jedan od domaćih lidera nije. Kako to objasniti?

– Glas naroda mora se čuti i uvažiti. Lideri partija na vlasti, raznih ”torki” su odavno socijalno neosjetljivi i žive elitistički. Oni više vole čuti dopadljiva šaptanja njihovih savjetnika, negoli crnu realnost sa ulice. Oni ne znaju da građani kupuju hljeb od jučer, jer je pola marke. Oni ne znaju, ili ne žele da znaju, da je ovo postala ”kontejner” država, na šta smo upozoravali bezbroj puta iz SBiH. Njima je lakše preko medija poručivati šta su u proteklom periodu ”uradili”, negoli čuti otvorenu kritiku građana i biti izviždani na plenumima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas