Srijeda, 22 svibnja, 2024

Američki ambasador na Kazanima: Ubistva je naredio Caco, to treba navesti na spomen obilježju

Preporučeno

– Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu – poručio je ambasador Murphy.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je danas Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

– Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika poticati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima, napisao je Murphy na Twitteru uz fotografiju.

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teškh istina prošlosti”.

Upravo se čita:  BiH uzvraća Mađarskoj zbog rezolucije: Konaković povukao prvi potez?

– Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu, zaključio je ambasador Murphy.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas