Petak, 22 rujna, 2023

Američki ambasador na Kazanima: Ubistva je naredio Caco, to treba navesti na spomen obilježju

Preporučeno

– Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu – poručio je ambasador Murphy.

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je danas Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

Upravo se čita:  BN: Dodikov savjetnik potegao pištolj na Momčila Mandića

– Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika poticati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima, napisao je Murphy na Twitteru uz fotografiju.

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teškh istina prošlosti”.

Upravo se čita:  Dodik o stenogramu koji je dospio u javnost: "Ne znam na koji je način ovo došlo u federalne medije"

– Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu, zaključio je ambasador Murphy.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Uništava mozak i predstavlja “pogonsko gorivo” za rak: Poslije 40. godine izbacite ovu namirnicu

Jedna od važnih životnih prekretnica svakako je jubilarni 40. rođendan. Osim brojnih promjena, nutricionisti savjetuju i promjenu prehrane, jer...

Možda vas zanima i ovo