Srijeda, 19 lipnja, 2024

Američki grad želi srušiti Guinessov rekord koji je postavljen u Bosni i Hercegovini

Preporučeno

Američki grad pokušat će oboriti rekord koji je 2017. postavljen na Kupresu kad se ondje okupilo čak 2.325 osoba s imenom Ivan

Grad Kyle u Teksasu okupit će ljude koji se zovu Kyle kako bi pokušali oboriti Guinessov svjetski rekord za najveći broj ljudi s istim imenom okupljenih na istom mjestu.

Pozvane su sve osobe imena Kyle da se 21. maja okupe u gradskom parku i tako obore svjetski rekord postavljen prije pet godina.

Upravo se čita:  Evo šta znači Bajram Šerif Mubarek Olsun, a šta Allah razi olsun

“Kako bismo oborili ovaj rekord, pozivamo sve Kyleove. Trebamo visoke Kyleove, niske Kyleove, mlade Kyleove i stare Kyleove kako bismo se približili rekordu postavljenom prije pet godina”, istaknula je voditeljica posebnih događaja grada, Claudia Rocha.

Američki grad pokušat će oboriti rekord koji je 2017. postavljen na Kupresu kad se ondje okupilo čak 2.325 osoba s imenom Ivan. Prvobitni cilj bio je dovesti 1.000 Ivana na jedno mjesto, no puno više ih se prijavilo i tako je bosanskohercegovački grad ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

Upravo se čita:  Nastavak priče o majstoru Muhamedu koji je čekićem polupao prozore nakon što mu nisu plaćeni radovi: "Završio u policiji, prijeti mu robija"

Rekord je do tada držao Dubai gdje se 2005. okupilo 1.096 osoba s imenom Muhamed, a Kupresov rekord pokušao je oboriti New York s imenom John, dok su se u Irskoj okupile osobe s imenom Patrick, no bezuspješno.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas