Srijeda, 22 svibnja, 2024

Amerikanac naručio kafu u Bosni: Ostao u čudu, a objava sakupila 4000 komentara

Preporučeno

“Osim toga, dobili ste i ljubaznost i toplotu duše koju Bosanci i Hercegovci imaju”, samo su neki od nekoliko hiljada natpisa

Audrey i Harry, američki su par koji putuje po svijetu od 2014. godine, i o zgodama i nezgodama redovno obavještavaju pratitelje na društvenim mrežama. Na njihovom profilu je istaknuto kako su obišli više od 60 zemalja na sedam kontinenata. Ipak, jedna objava iz Bosne i Hercegovine privukla je posebnu pažnju.

Upravo se čita:  Alisa Mutap otišla u zatvor: Pravosnažno osuđena na dvije i po godine robije

“Naručili smo kafu u Bosni. Evo šta smo dobili”, stoji u opisu njihove fotografije, sa koje su pratitelji prepoznali da se radi o travničkom odmaralištu Plava voda.

Iznenađene turiste tako je zatekla činjenica da im je uz tradicionalno serviranu bosansku kafu, poslužen i rahat lokum, voda, ali i cigareta i šibice.

Na kraju je ova objava odskočila od brojnih drugih na njihovoj stranici, prikupivši za dva dana skoro 60.000 reakcija i blizu 4.000 komentara.

Upravo se čita:  Alisi Ramić uručen akt za izdržavanje zatvorske kazne, služit će je u Tuzli

“Servirali su vam potpuno iskustvo”; “Osim toga, dobili ste i ljubaznost i toplotu duše koju Bosanci i Hercegovci imaju”, samo su neki od nekoliko hiljada natpisa koji se nižu ispod fotografije.

Ujedno, pojedini su turiste uputili i da se takvo iskustvo može nazvati i samo jednom riječju – “merak”.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas