Nedjelja, 21 travnja, 2024

ASA Auto: Bez posla ostaje 85 ljudi?

Preporučeno

Direktor za finansije i član Uprave “ASA Holdinga” Damir Ferović u jučerašnjoj izjavi za Dnevni avaz nije želio direktno potvrditi  informaciju o tome da je firma “ASA Auto”, koja djeluje u okviru ove grupacije, izgubila licencu da na bh. tržištu zastupa koncern “Volkswagen”. No, nije je ni demantirao, piše portal Dnevnog avaza.

asa auto

“Avazovo” otkriće kako će od 1. jula ove godine njemački gigant sva vozila i rezervne dijelove plasirati preko svoje firme “Porsche Austria” Ferović je u izjavi za naš prokomentirao rekavši da “određene aktivnosti postoje, o čemu je razgovarano sa zaposlenicima, te da se ništa ne može isključiti”.

– Ovo nema apsolutno nikakve veze s našim poslovanjem i uspješnosti. Ovo je, vjerovatno, strateška odluka “Volkswagena”. Licenca još nije izgubljena. Do kada i šta će se desiti, to niko ne može sa sigurnošću reći – kazao je Ferović, naglasivši da će se Uprava ASA grupacije, čiji je vlasnik Nijaz Hastor, očitovati o cijeloj situaciji u ponedjeljak.

Upravo se čita:  Strujni udar Vlade FBiH: Poskupljenje struje najviše će pogoditi porodice s većim brojem djece

Na naše insistiranje da ipak pojasni javnosti udar na jednu od najvećih bh. kompanija, Ferović je kazao da je “Porsche” postao ovlašteni uvoznik vozila u cijeloj Evropi te u zemljama našeg regiona pa se pretpostavlja da to postane i u BiH.

Bosna i Hercegovina je, kaže, ostala jedina zemlja u regionu gdje je uvoznik za VW firma ASA, koja nije u vlasništvu “Porsche Holdinga”, a samim time i “Volkswagena”. Kao što je poznato, njemački gigant lani je u potpunosti preuzeo “Porsche”.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Ovom izjavom Ferović je, praktično, potvrdio pisanje našeg lista da se radi o aktivnostima “Volkswagena” koje traju već izvjesno vrijeme te da je na red došla i BiH, prenosi “Avaz”.

Naš list jučer je iz izvora u “ASA Autu” saznao da su članovi Uprave ASA grupacije nagovještaj o gubljenju licence za VW dobili još prije više od jedne godine.

– To je već odavno završena stvar. Znalo se o ovome, ali se ništa nije radilo na pripremi za realizaciju ovog scenarija – kazali su nam naši izvori.

Upravo se čita:  Upaljen alarm: Evo u kojima dijelovima BiH se očekuje snijeg, biće i obilnije kiše

Prema nezvaničnim informacijama, zbog svega ovoga, bez posla će u “ASA Autu” ostati 85 ljudi. Prema još nepotvrđenim informacijama, “Porsche” bi mogao zadržati dvadesetak zaposlenika firme “ASA Auto”.

Nezvanično saznajemo da rukovodstvo “ASA Auta” planira uložiti tužbu i tražiti određeni modus da se ovaj crni scenarij nekako izbjegne ili barem prolongira. Kako nam je preneseno, “ASA Auto” raspolaže trenutno s vozilima u vrijednosti od 30 miliona maraka, koja će nastaviti prodavati do 1. jula i po modelu narudžbe, tvrdi portal Dnevnog avaza.

(Dnevni avaz/Bh-index)

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas