Utorak, 23 srpnja, 2024

Audijem pijan preticao, skrivio nesreću, jedno poginulo, četvero teško povrijeđeno

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

M. A. je uhapšen nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu na magistralnom putu Sarajevo - Pale u mjestu Donja Ljubogošta, a tereti se da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa što je za posljedicu imalo smrt jedne ili više osoba.

Usljed jačine udarca, vozilo hyundai, kojim je upravljao vozač M. G. odbačeno je u lijevu saobraćajnu traku, gdje je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo golf 5

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je zatražilo, a sudija za prethodni postupak Okružnog suda u tom gradu prihvatio prijedlog za određivanje pritvora M. A., zbog sumnje da je pijan skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je teško povrijeđeno, među kojima i djeca.

M. A. je uhapšen nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u subotu na magistralnom putu Sarajevo – Pale u mjestu Donja Ljubogošta, a tereti se da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog prometa što je za posljedicu imalo smrt jedne ili više osoba.

Upravo se čita:  Novi detalji pucnjave koja je uznemirila Sarajevo: Poznata uloga žene koja je pomagala braći Abazi koji su izrešetali 39-godišnjaka na Šipu

Konkretno, sumnjiči se da je u subotu oko 15 sati, na dijelu magistralnog puta M1-114, pijan, sa koncentracijom alkohola od 1,79 promila alkohola u krvi, upravljao audijem A6, vlasništvo K. T. iz pravca Ljubogošte prema Sarajevu, te prouzrokovao saobraćajnu nesreću tako što brzinu nije prilagodio uvjetima i stanju na putu.

U blizini tunela Donja Ljubogošta, prilikom završetka radnje preticanja i vraćanja u svoju traku nije držao potrebno odstojanje od vozila hyundai, u čiji zadnji kraj je udario.
Usljed jačine udarca, vozilo hyundai, kojim je upravljao vozač M. G. odbačeno je u lijevu saobraćajnu traku, gdje je u tom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo golf 5, kojim je upravljala A. M., te je došlo do direktnog sudara ova dva vozila pri čemu je vozač hyundaija poginuo, dok su ostali učesnici u nesreći A. M., A. V., te dvije maloljetne osobe, teško povrijeđeni, navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Upravo se čita:  Došao na odmor u BiH, lopovi mu provalili u kuću i odnijeli 1,6 miliona KM

Iz Tužilaštva su naveli da je pritvor predložen jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo, kao i da bi, s obzirom na način njegovog izvršenja i posljedicu puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Za ovo krivično djelo je, prema Krivičnom zakonu RS-a, predviđena zatvorska kazna od tri do 12 godina.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas