Utorak, 16 srpnja, 2024

Austrija: Četiri dana bio zarobljen u liftu, preživio zahvaljujući vojnoj obuci!

Preporučeno

Švedski hotelijer ostao je zarobljen u hotelskom liftu puna četiri dana i tehnika preživljavanja koju je naučio spasila mu je život, saopštila je policija iz Bad Gasteina blizu Salzburga.

Foto: Ilustarcija
Foto: Ilustarcija

Nije mogao ni slutiti da će mu tečaj preživljavanja koji je proša u u skolopu vojne obuke zaista jednom spasiti život. Naime, zarobljeni 58-godišnji upravitelj hotela mobilni telefon zaboravio je u kancelariji. Najprije je očajnički vikao dozivajući upomoć, a potom se neuspješno pokušao iz lifta izvući preko otvora na stropu.

Njegov prijatelj, dostavljač peciva, primjetio je da nešto nije u redu kada je ispred hotelskih vrata vidio hrpu neotvorene pošte te je sa svojim ključem otvorio vrata hotela koji je nakon završetka skijaške sezone bio zatvoren do početka proljetne sezone.

Dostavljač je čuo jecaje i zapomaganje iz lifta te je pomogao svom prijatelju pozvavši vatrogasce koji su otvorili vrata lifta i pustili upravitelja vani.

(Večernji)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas