Srijeda, 24 travnja, 2024

Austrijski mediji: Tužilaštvo u Beču pokrenulo istragu protiv majke nestale Danke

Preporučeno

U saopštenju policije se samo navodi da je pokrenuta istraga o nestaloj djevojčici.

Okružno tužilaštvo u Beču je pokrenulo istragu protiv Ivane Ilić, majke nestale Danke (2), zbog postojanja sumnje da je umiješana u otmicu djeteta, javlja austrijski dnevni list Die Kronen Zeitung.

Die Kronen Zeitung, podsjeća da je u Beču u pratnju neidentifikovanih odraslih ljudi viđena djevojčica za koju su rođaci dali iskaz da bi se s velikom vjerovatnoćom moglo raditi o djevojčici iz Srbije.

“Bečka policija je zatražila da se putem državnog tužioca fotografije objave u javnosti. Traži se da osobe u pratnji djevojčice ili svjedoci hitno stupe u kontakt s policijom”, navodi ovaj list.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu
Žena za kojom se traga zbog moguće otmice djevojčice Danke, Foto: Bečka policija

Dodaju da je policija u srijedu potvrdila da je djevojčica možda viđena na tramvajskoj stanici Schottenring.

U saopštenju policije se samo navodi da je pokrenuta istraga o nestaloj djevojčici.

Prepoznali je rođaci

“Nakon što su rođaci djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerovatno riječ o nestaloj curici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja”, saopćila je austrijska policija.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine
Djevojčica koja liči na Danku u društvu dvije žene, Foto: Bečka policija

Policija je objavila i nove fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu dviju žena.

Podsjetimo, srbijanska policija u noći na nedjelju dobila je mail iz Beča u kojem državljanin Srbije navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

Naime, bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije sedam dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas