Srijeda, 21 veljače, 2024

Austrijski policajci ostali u šoku nakon hit izjave državljanina Bosne i Hercegovine: Tvrdi da nije primijetio da vozi 185 km/h, a ograničenje bilo 100 km/h

Autor:N.N.

Preporučeno

AUSTRIJA - Juče popodne policajci su na saveznom magistralnom putu Drautal primijetili automobil koji je bukvalno proletio pored njih.

Pripadnici saobraćajne policije austrijskog Steinfelda, nakon jurnjave za vozačem iz BiH (47) po magistrali Drautal ostali su u šoku nakon što im je on rekao da “nije primijetio da vozi tako brzo”.

Naime, juče popodne policajci su na saveznom magistralnom putu Drautal primijetili automobil koji je bukvalno proletio pored njih. Uslijedila je potjera za vozačem tokom koje su policajci uspjeli izračunati da je državljanin BiH vozio 185 km/sat na dijelu puta gdje je ograničenje 100 km/sat.

Upravo se čita:  Penzioner iz BiH krao bušilice po Austriji

Nakon što je zaustavljen, on je policiji dao prilično neuvjerljiv izgovor, koji ga definitivno nije spasao kazne. Naime, policija mu je na odmah oduzela vozačku dozvolu, a morao je platiti i sigurnosni depozit.

On će biti prijavljen za prekoračenje brzine, a s obzirom da je radi o čak 85 km/sat, austrijski mediji prenose da može očekivati pozamašnu kaznu, pišu Nezavisne.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Vlasnici stambene zgrade u sarajevskoj ulici Hadžiabdića 15 prijavili su krađu za sada nepoznate muške osobe koja je iz...

Još vijesti za vas