Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Autobus iz Bosne i Hercegovine koji je bio potpuna olupina Nijemci isključili iz saobraćaja

Preporučeno

Kada je vještak pregledao autobus, otkrio da šoferšajbna napuknuta, karoserija u jako lošem stanju, kočnice katastrofalne te je uočio i problem sa zadnjom osovinom.

Policija Karlsruhea ovog vikenda isključila je iz saobraćaja autobus na liniji Dortmund – Neum nakon što je otkriveno da se vozilo nalazi u katastrofalnom stanju.

Naime, autobus na sprat, koji je prevozio 70 putnika, zaustavio se na stanici u Karlsruheu kako bi pokupio putnike, ali je policija na stanici primijetila da su gume autobusa „očajne“ te da retrovizori bukvalno vise.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Tada su intervenisali i pozvali vještaka saobraćajne struke koji je pregledao autobus i dao nalog da se odmah isključi iz saobraćaja.

Kako stoji u saopštenju policije, gume i retrovizori, koje su prvo i primijetili, bili su najmanji problem te da je ostatak autobusa bio prava olupina. Kada je vještak pregledao autobus, otkrio da šoferšajbna napuknuta, karoserija u jako lošem stanju, kočnice katastrofalne te je uočio i problem sa zadnjom osovinom.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva BiH održali su bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom u Antaliji

Uz sve to, otkriveno je da su tri vozača, dobi od 50 do 55 godina imali prekomjeran broj sati vožnje.

Iako su putnici u samom početku negodovali, kada im je objašnjeno šta se dešava, shvatili su ozbiljnost situacije. Tek nakon što su vozači platili pozamašnu kaznu te obezbijedili zamjenski autobus i novog, odmornog vozača, dozvoljeno im je da nastave put prema Bosni i Hercegovini, istina sa par sati zakašnjenja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas