Četvrtak, 29 veljače, 2024

Autobus pun novinara udario u zid: Ima povrijeđenih, jedan iz Bosne i Hercegovine

Autor:N1

Preporučeno

Čizmić je zadobio povrede ruke i lakše povrede na više dijelova tijela, te je nakon posjete bolnici pušten na kućno liječenje.

Autobus koji je prevozio novinare na Afričkom kupu nacija doživio je saobraćajnu nesreću, a povrijeđeno je više novinara, od kojih jedan iz Bosne i Hercegovine.

Nesreća se dogodila oko 2:30h ujutro na autoputu u blizini Abidjana, gdje je autobus i bio upućen, a krenuo je nakon posljednje utakmice koja je odigrana u Yamoussoukrou, glavnom gradu Obale Slonovače.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

U autobusu je bio i jedan novinar iz Bosne i Hercegovine, Alija Čizmić, koji za strane medije prati Afrički kup nacija.

Čizmić je zadobio povrede ruke i lakše povrede na više dijelova tijela, te je nakon posjete bolnici pušten na kućno liječenje.

Sa njim je povrijeđeno i nekoliko drugih novinara, ali na sreću nije bilo smrtnih ishoda.

Upravo se čita:  Potrebno je ispuniti uslove: Kada radnik može dobiti otpremninu i kako se određuje iznos?

Ministar sporta Obale Slonovače izrazio je žaljenje zbog svega sto se dogodilo i obećao lično razgovarati sa svim povrijeđenima, većina kojih sada ne može nastaviti pratiti prvenstvo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas