Srijeda, 28 veljače, 2024

Avion bez dozvole i sa isključenim transponderima preletio četiri države, među kojima i Srbiju

Autor:Agencije

Preporučeno

Prema raspoloživim informacijama, avion je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 sati, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dvomotorni avion marke Beechcraft sa dvoje ljudi preletio je sinoć bez dozvole zračne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopćilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Avion, koji je preletio prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

“Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letjelice u skladu sa međunarodnim pravilima”, navodi se u saopćenju rumunskog Ministarstva odbrane, prenosi Tass.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 sati, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letjelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19 preleti zračni prostor Srbije i potom uđe prostor Bugarske.

Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju posljednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje – navodi se u saopćenju ministarstva odbrane Rumunije, prenosi Tanjug.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas