Subota, 13 srpnja, 2024

Avion P-68C ponovo izvodio neobične letove iznad BiH

Preporučeno

Letio je više puta između Sarajeva i Vareša, što je izazvalo interes zbog neobične putanje.

Danas je nebo iznad Bosne i Hercegovine bilo svjedokom zanimljivih manevara poljskog aviona Vulcanair P-68C Observer, koji je poletio sa aerodroma na Braču u Hrvatskoj. Ovaj događaj privukao je pažnju građana.

Pomenuti avion poletio je rano ujutro, a ubrzo nakon prelaska granice iz Hrvatske u BiH, započeo je seriju neobičnih letova. Letio je više puta između Sarajeva i Vareša, što je izazvalo interes zbog neobične putanje.

Upravo se čita:  Iz Granične policije BiH potvrdili: Posjeta vojske Srbije najavljena MVP BiH

Prema izvještajima, avion je nekoliko sati kružio iznad Bosne i Hercegovine, što je izazvalo brojne komentare među stanovnicima. Nakon tih letova, avion je napustio zračni prostor Bosne i Hercegovine i vratio se u Hrvatsku.

Jedan od čitatelja portala Crna-Hronika šaljivo je opisao let rekavši da je avion letio “kao majstori kad postavljaju podno grijanje”, čime je dobro dočarao neobičnost putanje.

Upravo se čita:  Među "kadetima" iz Srbije i zvaničnik koji veliča zločinca Mladića: "Bog ti pomogao, gospodine đenerale..."

Ovaj let nije prvi, već je i ranije isti avion privukao pažnju svojim neobičnim manevrima iznad Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas