Srijeda, 29 studenoga, 2023

Bacao otpad kroz prozor zgrade u Sarajevu: “Ovi su potencijalne ubice…”

Preporučeno

Nakon što je videosnimako objavljen uslijedile su reakcije građana

KJKP Rad objavio je videosnimak koji su im dostavili građani, a na kojem se može vidjeti kako pojedini građani Sarajeva postupaju sa svojim otpadom.

Reakciju KJKP Rad objavljujemo u cijelosti:

“Dokaz da su kamere na javnim površinama nužne, a kaznene odredbe poprilično niske, jer demonstrirana drskost u Olimpijskoj ulici zavređuje posebnu kaznu.

Upravo se čita:  Prvi čovjek NATO-a danas stiže u Bosnu i Hercegovinu, očekuju ga brojni sastanci

Po primitku videa, alarmirali smo Komunalne redare koji su izašli na teren. Daljim aktivnostima u stanu nisu zatekli nikoga, a kroz prozor izbačeni otpad pokupljen je. Prema informacijama koje smo dobili od građana pokrenuta je procedura potrage za NN licem preko registarskih oznaka vozila u koje je utovaren otpad izbačen kroz prozor”, naveli su iz Rada te se zahvalili građanima na poslanom videu.

Upravo se čita:  Mladi u BiH ne vide ništa konkretno što su vlasti učinile da ih zadrže

Nakon što je videosnimako objavljen uslijedile su reakcije građana:

“Strašno, kakav primitivizam Bože dragi”, “Samo videonadzor i veće kazne… a ovi su potencijalne ubice, nikoga dole da makar upozori…”, “Ovo treba strogo kazniti seljačine nekulturne i nevaspitane”, samo su neki od kometara.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo