Utorak, 18 lipnja, 2024

Bacao otpad kroz prozor zgrade u Sarajevu: “Ovi su potencijalne ubice…”

Preporučeno

Nakon što je videosnimako objavljen uslijedile su reakcije građana

KJKP Rad objavio je videosnimak koji su im dostavili građani, a na kojem se može vidjeti kako pojedini građani Sarajeva postupaju sa svojim otpadom.

Reakciju KJKP Rad objavljujemo u cijelosti:

“Dokaz da su kamere na javnim površinama nužne, a kaznene odredbe poprilično niske, jer demonstrirana drskost u Olimpijskoj ulici zavređuje posebnu kaznu.

Upravo se čita:  Potrošačka korpa u maju 2.950 KM, prosječna plata 1.335 KM

Po primitku videa, alarmirali smo Komunalne redare koji su izašli na teren. Daljim aktivnostima u stanu nisu zatekli nikoga, a kroz prozor izbačeni otpad pokupljen je. Prema informacijama koje smo dobili od građana pokrenuta je procedura potrage za NN licem preko registarskih oznaka vozila u koje je utovaren otpad izbačen kroz prozor”, naveli su iz Rada te se zahvalili građanima na poslanom videu.

Upravo se čita:  U Tuzli poginuo 33-godišnji radnik: Pao s krova, s visine od 11 metara

Nakon što je videosnimako objavljen uslijedile su reakcije građana:

“Strašno, kakav primitivizam Bože dragi”, “Samo videonadzor i veće kazne… a ovi su potencijalne ubice, nikoga dole da makar upozori…”, “Ovo treba strogo kazniti seljačine nekulturne i nevaspitane”, samo su neki od kometara.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U susret sezoni: Cijena flaširane vode u Dubrovniku oko 10 maraka

Dolazak turista i početak sezone dodatno je povećao cijene u Dubrovniku? Cijene sladoleda variraju ovisno o mjestu. Dok je razlika...

Još vijesti za vas