Petak, 1 prosinca, 2023

Bahati Sarajlija stao kod SCC-a na tramvajske šine, upalio sva četiri i otišao na 20-ak minuta

Svjedok kaže da je u jednom obližnjem ugostiteljskom objektu sjedio policajac, ali da nije reagirao.

Preporučeno

Više od 20 minuta danas tramvaji od Marijin Dvora prema Baščaršiji u Sarajevu nisu radili. I tako svaki dan barem jednom ili dva puta.

Nekome možda smiješno, građanima ovog grada koji žure stići tamo gdje su krenuli, sigurno nije. Nije ni radnicima GRAS-a, koji kažu kako je to postala uobičajena pojava.

A razlog su, kako dalje reče dežurni dispečer tramvajskog saobraćaja u ovom Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) – bezobrazni pojedinci, koji zbog kafe u tržnom centru SCC ili nekih drugih potreba svakodnevno parkiraju svoje “ljubimce” tako da tramvaj ne može voziti.

Upravo se čita:  Zijada država šalje u zatvor zbog krađe drva koju nije napravio

“Vjerovali ili ne, ali to se svaki dan dešava jednom ili dva puta. Bahati, bezobrazni pojedinci parkiraju vozila i odu na kafu u SCC. Prije 20 minuta smo zvali Policijsku upravu Centar, nikad se nisu pojavili. I to nije prvi put. U međuvremenu, a to je slučaj danas, čovjek je popio kafu u SCC-u, upalio auto i otišao za svojim poslom”, ispričao je za Faktor razočarani dežurni dispečer tramvajskog saobraćaja u KJKP GRAS.

Upravo se čita:  Zbog dva metra drva, otac šestero djece dobio 18 mjeseci zatvora: “Nisam imao para za pelene i hranu”

Svjedok kaže da je u jednom obližnjem ugostiteljskom objektu sjedio policajac, ali da nije reagirao.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo