Subota, 20 srpnja, 2024

Banja Luka: Policija istražuje navode da je inspektor htio baciti bebe u Vrbas

Preporučeno

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka preduzimaju sve aktivnosti radi utvrđivanja stvarnog činjeničkog stanja u vezi s navodima jednog Banjalučanina koji tvrdi da je Aleksandar Trninić, inspektor tog centra, prijetio gostima banjalučkog lokala “Dajak”, među kojima je bila i porodica s bebama, da će njih i djecu pobaciti u Vrbas jer su Turci!

cjb-banjalukaGlasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović potvrdila je danas Feni da policija utvrđuje sve činjenice i da li postoje eventualni elementi krivičnog djela ili prekršaja.

-U zavisnosti od utvrđenog činjeničnog stanja, preduzet će se mjere iz naše nadležnosti – potvrdila je Markanović.

Pojasnila je da se pozivaju i svjedoci, uzimaju izjave i drugo, sve da bi se utvrdilo šta se stvarno desilo u tom ugostiteljskom lokalu.

U izjavi “Nezavisnim novinama“ iz Banje Luke jedan od gostiju “Dajaka” ispričao je da je njegova porodica, među kojima su i dvije bebe, bili “meta“ verbalnog napada i prijetnji pijanog inspektora.

-Sjeli smo u baštu lokala u kojoj je bilo i drugih gostiju. Sve je bilo normalno dok se nije pojavio taj čovjek za kojeg sam kasnije čuo da je Aleksandar Trninić, inspektor CJB Banja Luka, i da mu ovakva ponašanja nisu strana – ispričao je ovaj Banjalučanin potresen onim kroz šta je prošao s porodicom.

Nakon ulaska u baštu lokala, Trninić je počeo psovanje i vrijeđanje gostiju na nacionalnoj osnovi.

-Psovao nam je svima tursku majku, govorio da smo Turci i da je danas Vaskrs. Nekako je sve bilo glupo u početku, jer su više od pola gostiju bili Srbi. Međutim, u jednom trenutku prišao mi je i rekao da će mi bebe, koje su bile u kolicima, baciti u Vrbas, a zatim me uhvatio za vrat. Tada je situacija postala i više nego ozbiljna – ispričao je potreseni Banjalučanin.

Dodao je da se “uspio izvući iz krvničkog zahvata u koji ga je uhvatio inspektor CJB Banja Luka”.

-Sve vrijeme, dok sam se naguravao s tim nasilnikom, mislio sam šta će se dogoditi s bebama. Vjerujte, nije bilo nimalo naivno – kazao je.

Nakon prijetnji i napada na njega, Trninić je otišao do susjednog stola i zagalamio na dvije starice, prijeteći i njima da će ih baciti u Vrbas.

Ogorčeni Banjalučanin je potvrdio da je sa svog telefona prijavio slučaj policiji, dodavši da će istrajati u tome da sve bude izvedeno pred lice pravde.

Inspektor Trninić posljednji put je spominjan u augustu prošle godine kada ga je Banjalučanin Draško Bojanić prijavio jer ga je pretukao.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas