Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Banjaluka: Izgorio mercedes direktora Top Tourista, vrijedan 30.000 KM

Preporučeno

Mercedes B klase, vrijedan 30.000 KM i vlasništvo turističke firme “Top Tourist Company” iz Kladova, izgorio je rano jutros u banjalučkom naselju Obilićevo.

Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine

U požaru nije bilo povrijeđenih, a zahvaljujući brzoj intervenciji banjalučkih vatrogasaca spriječeno je da vatra s automobila zahvati obližnje kuće u Mileševskoj ulici.

Darko Đakić, direktor “Top Tourista” koji je vozio izgorjeli automobil, izjavio je da ne zna šta bi mogao biti uzrok požara.
“Automobil je vlasništvo turističke firme koja se bavi prevozom putnika u skandinavske zemlje, odnosno Norvešku i Švedsku. Nisam imao nikakvih prijetnji, a o tome dovoljno govori da je moj automobil bio parkiran nekoliko metara dalje i nije bio meta napada”, rekao je Đakić.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Požar je, kaže, prva primijetila njegova supruga, koju su oko tri časa ujutro probudile manje detonacije koje su dopirale iz dvorišta.

Đakić je ubrzo izašao na balkon i primijetio da je na mercedesu koji je bio parkiran u dvorištu izbio požar.
Vatra je, priča on, već zahvatila veći dio automobila.

Nakon što je pozvao vatrogasce, Đakić je odmah uzeo aparate za gašenje požara kako bi spriječio da vatra zahvati kuću i garažu.

Upravo se čita:  Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

“Da vatrogasci nisu došli u kratkom roku, vatra bi se proširila na kuće i onda bi došlo do katastrofe. Ovako je sve ipak ostalo na puknutom staklu na kući i garaži od komšije”, naveo je direktor “Top Tourista”.
Dodaje kako je požar mogla izazvati i nepoznata pirotehnička naprava.

U CJB Banjaluka juče je potvrđeno da je u Mileševskoj ulici u naselju Obilićevo izgorio mercedes.

Uviđaj je trajao više časova, a u policiji nisu mogli potvrditi šta je mogući uzrok požara, kao ni da li je požar bio podmetnut.
Posljednji slučaj paljevine automobila bio je 7. januara ove godine oko tri časa ispred hotela “Palas” u centru Banjaluke.
Tada je izgorio prednji dio golfa tri vlasništvo M.S. iz Banjaluke.

Upravo se čita:  Danas do 32 stepena, slijedi burna promjena vremena: Veliki pad temperatura i snijeg

Krajem novembra prošle godine u banjalučkom naselju Sunce zapaljen je automobil škoda fabija vlasništvo Lj.T. iz Banjaluke, a policija do danas nije riješila ovaj slučaj paljevine.

(Nezavisne novine)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas