Utorak, 16 srpnja, 2024

Baščaršijski trg postaje zona s besplatnim bežičnim internetom

Preporučeno

Općina Stari Grad Sarajevo je osigurala besplatno korištenje bežičnog interneta na lokalitetu Baščaršijskog trga građanima i turistima koji posjećuju najuže gradsko jezgro – Baščaršiju.

sarajevo1Korisnicima će biti na raspolaganju i početna stranica sa osnovnim (servisnim) informacijama i dobrodošlicom Općine Stari Grad.

“Radi se o neograničenom broju konekcija. Lokalitet bežičnog interneta obuhvata Baščaršijski plato do tramvajske stanice, do kraja ulice Halači, u Saračima do Teološkog fakulteta i u Bravadžiluku do restorana Bosanska kuća”, rečeno je Feni u Općini Stari Grad.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

U Turističko-informativnom punktu u ulici Sarači 18. aprila će biti predstavljen projekt uspostavljanja bežičnog interneta i početne stranice.

Iz Općine Stari Grad poručuju da je ovo samo početak projekta te da je u planu pokrivanje bežićnim internetom i Trga oko sarajevske Katedrale i Trga park At mejdan.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas