Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Bećirović- Dervišagić: Važno je unaprijediti poslovni ambijent u Gradačcu

Nemojte propustiti

Na početku radne posjete Gradačcu član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović sa gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem položio je cvijeće na Centralno spomen obilježje Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995, kao i na Spomen kosturnicu borcima NOR-a 1941.-1945.

Potom je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović održao radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Gradačac Edisom Dervišagićem.

Upravo se čita:  Oglasio se i Dodik: Neprimjerena reakcija prema golorukom srpskom narodu

Gradonačelnik Dervišagić je informisao dr. Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradačcu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture. On je istakao kako se ulažu ogromni napori na unaprjeđenju i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u Gradačcu, kao i na uklanjanju prepreka s kojima se susreću privrednici prilikom otvaranja proizvodnih pogona ili proširenju postojećih.

Foto: Predsjedništvo BiH

Tokom razgovora konstatovano je da će i u narednom periodu fokus rada biti na zahtjevima i potrebama građana i građanki, kao i privrednih subjekata, sa zajedničkim ciljem gradnje bolje budućnosti.

Upravo se čita:  Stevandić: Treba pričekati novi raspored snaga u svijetu, moramo biti pametni

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović najavio je da će se u okviru vlastitih nadležnosti i mogućnosti, zalagati za poboljšanje poslovnog ambijenta i privlačenju investitora u Gradačcu s ciljem očuvanja postojećih i kreiranju novih radnih mjesta.

Pročitajte još

Izdvajamo

Podignuta optužnica protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun

Suad Rožajac tereti se za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi, u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje. Nina...

Možda vas zanima i ovo