Srijeda, 22 svibnja, 2024

Bećirović razgovarao s ambasadorom Palestine u BiH Rezekom Namurom

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Palestine u BiH Rezekom Namurom (Rezeq Namoora) o trenutnoj situaciji na Bliskom istoku.

Ambasador Države Palestine u BiH Rezek Namura zahvalio se članu Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću na državničkom ponašanju i stavovima, kao i na hrabroj i moralno ispravnoj politici. On je naglasio da narod Palestine cijeni odgovorne stavove dr. Bećirovića.

Tokom razgovora dr. Denis Bećirović je izrazio duboko saučešće porodicama žrtava, narodu Palestine i predsjedniku Države Palestine Mahmudu Abasu (Mahmoud Abbas) zbog brojnih nevinih žrtava u Gazi. On je ponovo osudio brutalni napad na Al-Ahli Arabi Baptist bolnicu u Gazi u kojem su ubijeni nevini civili, među kojima je i veliki broj djece i žena.

Upravo se čita:  Nova kapitulacija Milorada Dodika: Predsjednik SNSD-a odustaje od Izbornog zakona RS?

Dr. Bećirović je najoštrije osudio ubijanje nedužnih civila i u svim prethodnim napadima na Bliskom istoku, a što je i javno saopćio 8. i 18. oktobra 2023. godine. Ubijanje nedužnih civila, nasilje i svaki oblik terorizma neprihvatljivi su za Bosnu i Hercegovinu.

Dr. Bećirović je iznio opredjeljenje Bosne i Hercegovine za rješavanjem svih sporova mirnim putem, uz poštovanje načela međunarodnog prava. Bosna i Hercegovina podržava sve konstruktivne napore koji se čine u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku, uspostavljanja trajnog mira i stvaranja dvije države, Izraela i Palestine.

Izdvajamo

Izdvajamo

Otkriveno šta je Mujaga napisao u porukama nakon tragedije

Mujaga Čičkušić koji je prije nekoliko dana ubio suprugu i dvoje djece u tuzlanskom naselju Stupine, a zatim se...

Još vijesti za vas