Nedjelja, 25 veljače, 2024

Bećirović u Konjicu i Jablanici: Čovićevi planovi su propali i arhivirani

Preporučeno

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se u Konjicu i Jablanici susreo sa članovima i aktivistima stranaka koje podržavaju kandidaturu.

Za vrijeme boravka u ovim hercegovačkim gradovima, dr. Bećirović je razgovarao i sa građanima. Dr. Bećirović je u razgovorima podijelio uvjerenje da su planovi Dragana Čovića podržani od vlasti Republike Hrvatske za uvođenje novih diskriminatornih odredbi u Izborni zakon BiH, koje bi predstavljale uvod u stvaranje trećeg entiteta, poraženi i arhivirani.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

Međutim, naglasio je Bećirović, borba protiv politika koje podrivaju ustavni poredak se nastavlja, a za njen uspjeh je važna podrška prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine u inostranstvu. U tom smislu, pozdravio je novi set sankcija američke administracije koje su po prvi put obuhvatile i visoke dužnosnike HDZ-a BiH, tačnije Marinka Čavaru, predsjedniku Federacije BiH. Dr. Bećirović je istaknuo da se radi o jasnoj poruci i upozorenju svim pojedincima i političkim partijama koje zloupotrebljavaju institucije sistema i priječe demokratski razvoj Bosne i Hercegovine da nastavak takvog djelovanja više neće biti tolerisan.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović: BiH zajedno s demokratskim svijetom izražava solidarnost s Ukrajinom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je povodom druge godišnjice ruske agresije na Ukrajinu ponovo podvukao podršku ukrajinskoj borbi za...

Još vijesti za vas