Subota, 22 lipnja, 2024

Bećirović žestoko poručio Dodiku: BiH ga se ne boji, domovina će se braniti svim sredstvima

Preporučeno

- Javno mu poručujem, neka zaboravi prijetnje. Većinska i patriotska BIH se ne boji ni Dodika ni njegovih poslušnika. Da ova zemlja zavisi od Dodika ona ne bi postojala niti jednog dana, ali srećom ne zavisi od njega

Povodom današnjih neutemeljenih izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o državnoj imovini javnosti se obratio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

– Više neće prolaziti nikakve laži i obmane o državnoj imovini. Tri činjenice su neoborive – prvo, Ustav BIH jasno je riješio temeljnu dilemu: Bosna i Hercegovina je država, RS je entitet u državi. Državna imovina pripada državi, jednako kao što pripada i svakoj drugoj državi na svijetu, rekao je Bećirović i dodao da ne postoji država bez državne imovine.

Upravo se čita:  U BiH ekstremno visoke temperature, upaljen crveni meteoalarm

Potom se pozvao i na Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ kojom je državna imovina data državi BIH, te rekao da su sve države ratificirale ovaj međunarodni sporazum.

– Dodik mora prestari lagati narod u RS, rekao je Bećirović između ostalog.

Dodaje da se nigdje kao vlasnici imovine ne pominju ni entiteti, ni niži nivoi.

Upravo se čita:  Kreće voz iz Sarajeva za Ploče: Poznate i cijene karata

– Dosta je Dodikovih laži i obmana, rekao je Bećirović.

On je kao treću činjenjnicu naveo odluke Ustavnog suda, te odgovorio na Dodikove prijetnje državi.

– Javno mu poručujem, neka zaboravi prijetnje. Većinska i patriotska BIH se ne boji ni Dodika ni njegovih poslušnika. Da ova zemlja zavisi od Dodika ona ne bi postojala niti jednog dana, ali srećom ne zavisi od njega. Ova zemlja zavisi od ogromne većina nas koji imamo samo jedna izbor, taj izbor se zove Bosna i Hercegovina, rekao je Bećirović i dodao da će se domovina braniti svim sredstvima.

Upravo se čita:  Slučaj u BiH: Mještani efendiji poklonili automobil za Bajram

– Milioni nas u zemlji i inostranstvu nećemo dozovoliti razbijanje naše domovine, nikada i ni po koju cijenu, rekao je Bećirović.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Potreslo cijeli region: Međunarodna istraga će utvrditi šta je uzrok elektroenergetskog kolapsa

Crnogorski zvaničnici tvrde da je uzrok regionalne havarije u elektroenergetskom sistemu posljedica velikog opterećenja i porasta dnevne potrošenje i...

Još vijesti za vas