Subota, 20 srpnja, 2024

Belmin Halilović zbog veličanja zločinca Ratka Mladića dobio otkaz u Modriči

Preporučeno

23-godišnji defanzivac je 10. jula potpisao ugovor sa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo da kruže njegove poruke sa Facebooka, na kojoj se vidi da je u majici sa motivima Republike Srpske i gdje sagovorniku poručuje “Živio Ratko Mladić”.

Belmin Halilović, fudbaler Bosne i Hercegovine i član Fudbalskog kluba Alfa Modriča, dobio je otkaz u ovom klubu poslije četiri dana zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića.

Upravo se čita:  Španija je novi prvak Evrope

Kako se navodi, 23-godišnji defanzivac je 10. jula potpisao ugovor sa Modričom, a već dan kasnije internetom je počeo da kruže njegove poruke sa Facebooka, na kojoj se vidi da je u majici sa motivima Republike Srpske i gdje sagovorniku poručuje “Živio Ratko Mladić”.

Sporna fotografija

Zbog toga se oglasio i FK Alfa Modriča, koji je obavijestio javnost da je Halilović dobio otkaz poslije četiri dana provedena u klubu.

Upravo se čita:  Najbolji mladi igrač Eura: Yamal je vezan za svoju nanu, kupio joj i kuću

“Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, klub je odlučio raskinuti ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem. Klub se ograduje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahteva da se isključivo koncentrišu na sport i profesionalne obaveze koje fudbal nosi”, navodi se u saopćenju Modriče.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas