Utorak, 16 srpnja, 2024

Benjamina Karić: “Stan u Titovoj platila sam 300.000 KM”

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Istakla je kako je stan kupljen prije mjesec i po, a da je sama zgrada rekonstruisana 2023. godine i da u trenutku rekonstrukcije stana nije znala ni da se stan prodaje niti imala informacije.

Gošća današnjeg izdanja Klix Studija bila je gradonačelnica Sarajeva i kandidatkinja za načelnicu Novo Sarajevo, Benjamina Karić, koja je komentarisala kupovinu stana, svoj gradonačelnički mandat i odnose unutar Trojke i SDP-a.

Karić je kazala kako je Trojka (Naša stranka, Narod i pravda i SDP) nju zvanično predložila kao kandidata za načelnicu općine Novo Sarajevo. Navela je i da ne zna da li će trenutni načelnik Hasan Tanović biti kandidat.

Navela je i da je dijete Grbavice i da se u općinu Centar preselila tek nakon što se udala.

“Općina Novo Sarajevo je općina kojoj pripadam koju poznajem i osjećam je dijelom svoga identiteta. Nisam živjela u Općini Novo Sarajevo tri i po ili četiri godine nakon udaje”, kazala je Karić.

Upravo se čita:  Crna Gora raskida ugovore sa firmama sa američke crne liste iz RS

Karić je komentarisala i tekst o kupovini stana u Općini Centar u Titovoj ulici, te navela da se radi o pokušaju osvete jer nije mogla da osigura stipendiju za kćerku autora teksta.

“Nije istina da je stan plaćen 230.000 KM, pošto je nedavno bilo nisam stigla platiti ni porez. Stan je plaćen 300.000 KM. Budući da se stan izuzetno dugo prodavao, Aura nekretnine su prodavale stan. Moj suprug i ja trenutno živimo u stanu od 50 kvadrata, zbog proširenja porodice odlučili smo da potražimo adekvatnije za sve. Ovo je na dugačkom štapu, stan nije opremljen i daleko smo od informacije kada ćemo biti da se preselimo i opremimo stan”, navela je Karić za Klix.

Upravo se čita:  Milorad Dodik i Dragan Čović Čović i Dodik pružili podršku Trumpu

Istakla je kako je stan kupljen prije mjesec i po, a da je sama zgrada rekonstruisana 2023. godine i da u trenutku rekonstrukcije stana nije znala ni da se stan prodaje niti imala informacije.

“Muž i ja smo za ovu namjenu digli hipotekarni kredit, kao što smo digli kredit i za stan u Centar. Mi živimo pošteno od svojih plata”, rekla je Karić.

Upravo se čita:  Dodik promijenio ploču: RS i FBiH moraju sarađivati da bi opstala BiH

Pojasnila je i da je komisija Općine Centar procijenila stan na nekih 315.000 KM i da se radi o stanu u potkrovlju zgrade.

“Stan je kupljen prije mjesec i po do dva, još nije plaćen porez. Plaćen je 3000.000 KM, digli smo hipotekarni kredit, ništa ne krijemo, sve što javnost želi da zna spremni smo da stavimo na raspolaganje”, tvrdi Karić navela je i da su u tom potezu rekonstruisane sve fasade.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas