Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Bez ikakvog razmišljanja skočio u nabujalu rijeku: Tarik Kuruglić (21) spasio djevojku od sigurne smrti!

Preporučeno

Tarik Kuruglić (21) , mladić iz Bijelog Polja spasio je jučer od sigurne smrti sugrađanku A. Z. (26), koja je skokom u Lim pokušala izvršiti samoubistvo, piše crnogorski poratal Kodex.me. Djevojka je hospitalirana i nalazi se van životne opasnosti.

Tarik_KuruglicKuruglić i njegov prijatelj Vlado Bulatović oko 14 sati su išli ka centru grada kada su na mostu ugledali okupljene građane, koji su im rekli da je neka djevojka skočila u rijeku.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Kuruglić je za popularni crnogorski“Kodex” rekao da su nizvodno od mosta prema naselju Pruška ugledali nepomično tjelo djevojke kako pluta. Tada je skočio u Lim, doplivao do djevojke, uhvatio je rukom i plivao nazad prema obali, gdje su mu okupljeni mladići pomogli da izvuče telo na obalu.

A. Z. nije davala znake života, ali je ekipa hitne pomoći uz pomoć dežurnog ljekara Besima Kadića uspjela ju je reanimirati nakon 15-ak minuta.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

Kuruglić je novinarima rekao da misli da to što je spasio A. Z. nije ništa posebno. “Smatram da bi većina građana uradila isto, pokušavajući spasiti nekog od sigurne smrti”, izjavio je Kuruglić.

Osim njega, djevojku je pokušao spasiti i komandir jedinice Službe zaštite i spasavanja Zoran Puletić. On je također skočio u rijeku, ali se povrijedio boreći se sa talasima nabujale rijeke. Puletić je zbog zadobivenih povreda smješten u bjelopoljskoj bolnici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas