Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Bez razmišljanja skočio u hladnu Drinu: Spasio im dijete od sigurne smrti, roditelji mu se nisu ni zahvalili!

Preporučeno

Mile Timotić (25) iz Donje Borine kod Malog Zvornika, koji radi kao konobar u kafiću “Stela” uz samu Drinu, spasio je, u ponedjeljak život osmogodišnjem dječaku L. K. iz Zvornika.

Konobar Mile Timotić (Foto: Novosti)
Konobar Mile Timotić (Foto: Novosti)

Događaj se, priča Timotić, odvijao kao na filmu. U kafiću su sjedile dvije žene, kraj prozora, i, u jednom trenutku jedna od njih, dječakova majka, izašla je na terasu i vrisnula: “Ne idi dalje!”

– Dječak je, međutim, silazio niz stepenice, ka koritu Drine i već je bio na posljednjoj do “žive” rijeke, koja je tu, već, dubine oko dva metra – kaže Timotić.

Upravo se čita:  Majstora nema ni za lijeka: Gazde kažu da su velike plate

Dok je trčao prema rijeci, vidio je da dijete nose talasi.

– Bez razmišanja sam skočio u hladnu vodu u kojoj je, desetak sekundi, dječak nemoćno mahao rukama i nogama. Voda je već nosila nizvodno, ali uspio sam da ga uzmem u naručje, iznesem na obalu i predam majci. Bogu hvala, živog i zdravog.

Mile Timotić je, istog dana, postao junak kraja. Komšije i poznanici, prijatelji, ponose se njime.

Upravo se čita:  Vlada FBiH izdala preporuke uslijed ekstremno visokih temperatura

– Sa razlogom, jer je, u doslovnom smislu, spasao život dječaku, koga bi, bez sumnje, progutali talasi brze, hladne i hirovite Drine – rekao je Dragan Vidović, čija je kuća u komšiluku.

Ni hvala

Dječakovi roditelji imaju vikendicu u Donjoj Borini. Junak “priče” kaže da mu je, u najmanju ruku, čudno to što mu se roditelji mališana, poslije svega, ne samo nisu zahvalili, već se nisu ni javili.

Upravo se čita:  Elma i Džana, uposlenice bh. firme prošle agoniju: 'Preživjele smo pakao zbog bahatog direktora'

– Možda su ljudi još u šoku, možda su to ona klasična naša posla, ali nema veze, važno je da je mališan živ i zdrav – kaže Mile.

Izvor: Novosti.rs

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

Iz kiseljačkog JP “Vodovod i kanalizacija” jutros, je saopćena informacija o redukciji vodosnabdijevanja na određenim područjima. Iz ViK-a Kiseljak je...

Još vijesti za vas