Srijeda, 21 veljače, 2024

Bh. operater poslao upozorenje građanima: Ne nasjedajte na ovaj pokušaj prevare

Autor:Redakcija

Preporučeno

Nipošto ne unosite nikakve lične informacije jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraze vašeg uređaja malwareom

BH Telecom danas se oglasio povodom lažne nagradne igre koja kruži društvenim mrežama. U upozorenju BH Telecom navodi se:

“Poštovani korisnici, želimo vas upozoriti na pokušaj prevare putem poruke preko web stranice circuit***.com i putem Facebook-a, a gdje se navodno nudi 888 BAM korisnicima koji preuzmu aplikaciju i odigraju igru. Ovo je jasan pokušaj phishinga, gdje se pokušava doći do vaših ličnih podataka.

Upravo se čita:  “Dobila sam otkaz, jer nisam ušla u stranku”: Bh. građani progovorili o pritiscima na birače

Molimo vas da budete oprezni i da ne slijedite uputstva „lažne nagradne igre“. Nipošto ne unosite nikakve lične informacije jer to može dovesti do narušavanja vaše privatnosti ili čak zaraze vašeg uređaja malwareom.

BH Telecom želi zaštititi svoje korisnike, zato apelujemo na vas da ne posjećujete sumnjive linkove, ne dijelite lične podatke i ne preuzimate aplikacije iz neprovjerenih izvora.

Upravo se čita:  Poslodavci u dijelu BiH kažnjeni sa 464.240 KM: Evo gdje je bilo najviše radnika 'na crno'

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate putem zvaničnih kanala komunikacije BH Telecoma, kao i putem naših profila na društvenim mrežama,” navodi se u saopštenju.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…”

Ne stišavaju se reakcije nakon objave predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da je tokom boravka u Tatarstanu...

Još vijesti za vas