Srijeda, 21 veljače, 2024

Bh. policajci u Sudanu nisu životno ugroženi

Preporučeno

Napadi na osoblje UN-u Sudanu su izvršeni u području Darfura gdje nema raspoređenih bosanskohercegvakih policijskih službenika. Policijski službenici iz BiH u UN misiji u Južnom Sudanu nisu ugroženi, saopćilo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH.

un-sudanU posljednjoj informaciji koju je Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavio pripadnik bh. kontingenta u Južnom Sudanu Ivan Miličević (SIPA), pozivajući se na podatke Regionalnog centra UN-a za istocnu Afriku u Entebbeu u Ugandi, navedeno je da se incident dogodio u blizini UN baze u Manawashi, istocno od Nyala, Darfur, javlja Fena.

Upravo se čita:  Devet novih radara će biti postavljeno u KS, osam od njih u samom gradu

Misija u Dafuru je zajednička misija UN-a i Afričke unije. U toj misiji nema raspoređenih bh. policijskih službenika, a stradali pripadnici trupa UN-a su dio kontingenta Tanzanije.

Ove informacije potvrda su i izjave ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da među poginulim i povrijeđenim u Darfuru nema državljana Bosne i Hercegovine, jer su pripadnici iz naše države stacionirani u Južnom Sudanu.

Upravo se čita:  Na Aerodromu Sarajevo uhapšena jedna osoba, dovodi se u vezu sa terorizmom

(Fena)

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas