Srijeda, 28 veljače, 2024

BH Pošta upozorava: Kruži lažni oglas za prodaju izgubljenih paketa

Preporučeno

- Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije s ovakvim stranicama i profilima jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija - poručuju iz BH Pošte

BH Pošta je upozorila na lažni Facebook profil preko kojeg se prodaju “nagomilani i izgubljeni paketi” iz skladišta ove pošte.

– Nakon zaprimljenog većeg broja upita koji se odnose na lažnu Facebook stranicu BH Pošte na kojoj se nude “nepotraženi i izgubljeni paketi” na prodaju, skrećemo pažnju da se radi o zloupotrebi i da JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenog profila.

Upravo se čita:  Preminuo poznati doktor Hamza Žujo, radio i na slučaju Memić

Savjetujemo korisnicima da izbjegavaju bilo koji vid interakcije s ovakvim stranicama i profilima jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Napominjemo da ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca s bankovnih računa. Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste – saopćili su.

Upravo se čita:  Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Ako ste kupili ove pancerice, odmah ih prestanite koristiti

Smjernice za zaštitu od cyber kriminala MUP-a KS možete pogledati ovdje.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas