Četvrtak, 18 travnja, 2024

BHMeteo najavio preokret: “Mart nam je nakratko pokazao i svoju hladniju stranu”

Preporučeno

"Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C", navode iz BHMeteo.

Iz BHMeteo meteorolozi najavljuju da će u ponedjeljak, 25. marta, bit znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima, a u zadnjim danima marta idemo prema 30°C. Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Mart nam je danas nakratko pokazao i svoju hladniju stranu. Osjetno je zahladnilo uz pojačan sjeverac.

Upravo se čita:  Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Snijeg je zabijelio mnoge brdsko-planinske dijelove preko 500mnv, dok je kratkotrajnog pahuljanja bilo i u pojedinim nizinama. Još juče temperature su dosezale do 25°C, što nam jasno dočarava prevrljivost marta.

Hladna fronta uz padavine trenutno zahvata veći dio zemlje. U narednim satima dodatno će se intenzivirati duž centralnog pojasa Bosne i u Hercegovine uz lokalnu grmljavinu. Uporedo, u Krajini padavine polako prestaju i slabe. Prestanak padavina u drugom dijelu dana očekuje i ostatak zemlje, najkasnije jug i istok zemlje u večernjim satima.

Upravo se čita:  BHMeteo najavio zahlađenje i snijeg: "Odbrojavamo zadnje sate ovako vrelog aprilskog vremena"

Sutra znatno povoljnije vrijeme uz sunčane intervale i samo lokalno poneki pljusak kiše, odnosno snijega u višim krajevima. U jutarnjim satima lokalno slab mraz a danju već polako toplije. Od utorka se vraćamo južini uz osjetno zatopljenje. U zadnjim danima marta idemo prema 30°C”, navode iz BHMeteo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas