Srijeda, 17 srpnja, 2024

BiH odavno u Evropi, ali samo po cijenama: Je li pred nama novi val poskupljenja?

Preporučeno

Sa najavama novog porasta cijene goriva i poskupljenja električne energije, zabrinuti su da bi moglo doći do još jednog lančanog poskupljenja i ostalih proizvoda.

U Evropi smo odavno, ali s cijenama. Najave o novom rastu cijena goriva, ali i poskupljenju električne energije od 1. avgusta zabrinule su građane Bosne i Hercegovine. Mnogi smatraju da će, osim skupljeg goriva i struje, doći i do lančanog rasta cijena i ostalih proizvoda, javlja BHRT.

Uz evropske cijene, a domaće plate, za građane naše zemlje ovo je postao glavni moto za preživljavanje. Sa najavama novog porasta cijene goriva i poskupljenja električne energije, zabrinuti su da bi moglo doći do još jednog lančanog poskupljenja i ostalih proizvoda.

Upravo se čita:  U Kiseljaku uvedene redukcije vode, neka naselja danima bez vodosnabdijevanje

U začaranom krugu poskupljenja, formiranja cijena po slobodnoj volji, i mjesečnih primanja građana koja ne prate rast cijena – prema svemu sudeći, čeka nas teška jesen.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Probijen tunel Golubinja – najduži tunel na Koridoru Vc

Na dionici Poprikuše - Nemila na Koridoru Vc, u srijedu, 17.07.2024. je svečano završen proboj lijeve cijevi tunela Golubinja,...

Još vijesti za vas