Utorak, 25 lipnja, 2024

Bihać: Adel iz Irana zajedno sa suprugom gradi svoj dom i život u miru

Preporučeno

Životne prilike odnosno neprilike dovele su 41-godišnjeg profesora agronomije iz Irana, Adela Jalalija da prije pet godina krene na put prema boljem životu.

Adel Jalali iz Irana, za domaće ljude u naseljima Izačić i Vikići postao je Adil koji je posljednjih nekoliko godina njihov komšija.

U braku s mještankom Emirom, prihvaćen je kao vrijedan i sposoban čovjek spreman pomoći svima. Iako je u Iranu ostao bez svega, ovdje je Adel započeo iznova svoj život, piše RTV USK. Sve je išlo uz podršku brojnih donatora koji su ovom vrijednom čovjeku omogućili da krene u izgradnju dugo željenog doma…

Upravo se čita:  Nova dramatična potjera: Bahati vozač bježao policiji pa oštrim predmetom napao policajca

Životne prilike odnosno neprilike dovele su 41-godišnjeg profesora agronomije iz Irana, Adela Jalalija da prije pet godina krene na put prema boljem životu. Željeni cilj je bio u Evropi, ali umjesto toga Adel s 12-godišnjim sinom danas živi u MZ Vikići, u neposrednoj blizini GP Izačić.

Adel je ostvario svoje najveće želje, živi u miru, dobio je dozvolu boravak, radi i napokon gradi svoj dom. Zajedno sa Emirom Sušić stvorio je svoju porodicu koja bi uz pomoć brojnih sumještana koji im pomažu trebali živjeti u svojoj kući.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas