Nedjelja, 1 listopada, 2023

Bihać: Adel iz Irana zajedno sa suprugom gradi svoj dom i život u miru

Preporučeno

Životne prilike odnosno neprilike dovele su 41-godišnjeg profesora agronomije iz Irana, Adela Jalalija da prije pet godina krene na put prema boljem životu.

Adel Jalali iz Irana, za domaće ljude u naseljima Izačić i Vikići postao je Adil koji je posljednjih nekoliko godina njihov komšija.

U braku s mještankom Emirom, prihvaćen je kao vrijedan i sposoban čovjek spreman pomoći svima. Iako je u Iranu ostao bez svega, ovdje je Adel započeo iznova svoj život, piše RTV USK. Sve je išlo uz podršku brojnih donatora koji su ovom vrijednom čovjeku omogućili da krene u izgradnju dugo željenog doma…

Upravo se čita:  Vukanović se oženio pod zastavama susjedne Srbije: Oglasio se nakon svadbe

Životne prilike odnosno neprilike dovele su 41-godišnjeg profesora agronomije iz Irana, Adela Jalalija da prije pet godina krene na put prema boljem životu. Željeni cilj je bio u Evropi, ali umjesto toga Adel s 12-godišnjim sinom danas živi u MZ Vikići, u neposrednoj blizini GP Izačić.

Adel je ostvario svoje najveće želje, živi u miru, dobio je dozvolu boravak, radi i napokon gradi svoj dom. Zajedno sa Emirom Sušić stvorio je svoju porodicu koja bi uz pomoć brojnih sumještana koji im pomažu trebali živjeti u svojoj kući.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

Okončana je u četvrtak sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je, između ostalog, usvojen Nacrt zakona o proizvodnji...

Možda vas zanima i ovo