Subota, 2 ožujka, 2024

BIHAMK upozorava vozače na zaleđen kolovoz, naročito na dionicama u jugozapadnoj i istočnoj Bosni

Autor:Agencije

Preporučeno

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po vlažnom kolovozu, dok se na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava na zaleđen kolovoz. Posebno se izdvajaju dionice u jugozapadnoj i istočnoj Bosni.

Magla smanjuje vidljivost na području: Viteza, Banovića, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, kao i na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Upravo se čita:  Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas